Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Πολυεθνικά-ελληνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Χειραγώγησης

*filoumenos.com

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου.


Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.

Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία.



Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά


Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια αριστερόστροφη διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.

Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;

Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με φρέσκα και καλά πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.

Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα.

Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική

Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως.Kόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν νεκρό χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή. Kαι θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους.

Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολο

Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα από πίσω και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα.


Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ’ αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας..


Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο. δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά..

Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; -Οι απόμακροι υπάλληλοι

Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό «μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;» εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας μιλούν είναι για να μην σπάσουν τη μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να «ξυπνήστε» και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας.

Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη «σωστή» θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση.. πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους.. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προϊόντος που πετιέται!

Οι Πάγκοι των Προσφορών

Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται. Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών.. Σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο.

Κλάψε Μπέμπη Κλάψε..

Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λπ., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν. Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας. Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει..

Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;

Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι’ αυτό από τη γεύση της σοκολάτας. Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα. Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα..

Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;

Όχι ευχαριστώ, δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινέςεκπτώσεις τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας.

Ας πολεμήσουμε λοιπόν εναντίον τους!

Καταλάβετε καλά το παιχνίδι τους κι εξηγήστε το και στους άλλους!

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ...


Συνέχεια αποκαλύψεων για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!

http://amphiktyon.blogspot.com

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Sc a ndec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Sc a ndec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.



























ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...


Μια φωνή που στο άκουσμα του Αχ Ελλάδα και του πότε Βούδας πότε Κούδας, ένωσε ολους τους Έλληνες... Που στη ρωγμή του χρόνου έψαχνε για τρελές και αδέσποτες και εποχές Υδροχόου... Που με το μπαγλαμαδάκι του μας ταξίδευε στα βάθη της ψυχής μας και άγγιζε κάθε χορδή της... Ένας καλλιτέχνης που όλοι μας, της γενιάς μου σίγουρα, αγαπήσαμε, μεγαλώσαμε, δακρύσαμε, χορέψαμε, γελάσαμε, ήπιαμε, καψουρευτήκαμε... Ακούσαμε για τον Βαρδάρη που φύσηξε και για τα χρυσά μαλλιά της κοπέλας που μας πήρε τα μυαλά...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...

Ευχόμουν να είσαι αθάνατος... Αλλά η πουτάνα η ζωή είναι τέτοια... Πεπρωμένο. Θα μας συντροφεύεις με την φωνή σου, που την παρομοιώσα με τον ήχο της φωνής που θα έβγαζε η ψυχή όταν έχει παράπονο... Θα μας συντροφεύεις με τα τραγούδια σου, που τόσο μελαγχολικά ηχούν στα αυτία μας κάποιες φορές και κάποιες άλλες τόσο νοσταλγικά... Σε ευχαριστούμε και εσένα και τον Μανώλη Ρασούλη που μας μεγαλώσατε και δώσατε αρκετό μερίδιο στην ψυχοσύνθεσή μας...

Έχει μία υπόσχεση αυτό το άσμα...

"Πραίτορες, βράχοι πάνω μου σωρό

μα 'γω θα αναστηθώ...."

Καλό ταξίδι!!!!!




Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου: τι απάντησε ο Παπανδρέου


Την παραίτηση του υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Γιατί υπέβαλε παραίτηση ο Παπακωνσταντίνου και τι απάντησε ο Παπανδρέου στο αίτημα;

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/04/paraitithike-papakonstantinou/#ixzz1JOhsNy4s

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

Το νέο Μνημόνιο ~ Η Μαύρη Βίβλος για την Ελλάδα

MANCHESTER UTD-CHELSEA LIVE...

SAHTAR-BARCELONA LIVE....


http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=1162471194023906910

Λίγο πρίν από τον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας???


από filoumenos.com

Το ΝΑΤΟ αυξάνει σταδιακά και σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Δίοικησης Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Ναύαρχο James Stavridis, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επεκτείνουν και άλλο τις δραστηριότητές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει (ο James Stavridis) μέσα στο 2011 οι ΗΠΑ συζητούν παράλληλα με 14 χώρες του Εύξεινου Πόντου όσον αφορά τη προετοιμασία και ανάπτυξη στρατευμάτων τους στο πόλεμο του Αφγανιστάν.

Ο ίδιος ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει ποιες είναι αυτές οι 14 χώρες. Αν υποθέσουμε πως έχει συμπεριλάβει μέσα στις 14 χώρες μέχρι και τη Μολδαβία, σε κάθε περίπτωση πάλι δεν βγαίνουν οι χώρες 14. Οι χώρες που αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα είναι οι: Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Γεωργία.

Είναι προφανές πως το ΝΑΤΟ δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του τη Ρωσία. Ίσως ο James Stavridis να υπολογίζει σε μια οικονομικής φύσεως συνεργασία που να περιλαμβάνει την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Σερβία και την Αλβανία. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε συνολικά μόνο 11 συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ στη περιοχή. Πέρα αυτού, η Αρμενία και η Σερβία έχουν αρνηθεί να στείλουν στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Ίσως ο James Stavridis να υπολογίζει και τη Πολωνία ανάμεσα στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Κάτι τέτοιο δεν θα ενοχλούσε τη Πολωνική ελίτ που ανέκαθεν οραματιζόταν τέτοιου είδους προοπτικές (να βγει στη Μαύρη Θάλασσα). Γενικά η στάση των ΗΠΑ δεν είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν είναι ξεκάθαρος και ο ρόλος της Γεωργίας στο Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει από κοινού με την Ουκρανία ναυτικές ασκήσεις κοντά στη κεντρική βάση του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη περιοχή; Τι επιδιώκει; Μήπως βαφτίζει εσκεμμένα την όλη επιχείρηση σαν προετοιμασία πολέμου στο Αφγανιστάν αντί πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα;

Την επόμενη φορά που θα υπάρξει σύγκρουση, ίδια με αυτή του 2008 (που έγινε με τη Γεωργία), το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι όπως τότε αλλά πολύ μεγαλύτερης κλίμακας. Την επίσημανση αυτή εξάλλου έκανε και ο επικεφαλής της Ρωσικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, Gareev, στις 26 Μαρτίου όταν αναφέρθηκε σχετικά στο όλο ζήτημα.

Σε αυτό παραπέμπει, πόσο μάλλον επιβεβαιώνει και το γεγονός πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν και αναπτύσσουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Πολωνία με τον αριθμό των βάσεων τους εκεί να αυξάνεται συνεχώς. Οι στρατιωτικές μετακινήσεις που οργανώνει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σε όλα τα σύνορα με τη Ρωσία ξεκάθαρα αποδεικνύει πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια καλοστημένη πολεμική προετοιμασία ενάντια στη Ρωσία.

Αν κάποιος αντιπαραθέσει ιστορικά τις στιγμές που ζούμε, βρισκόμαστε στο 1939, ένα μόλις χρόνο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε πότε η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Λιβύη!
Το πρόβλημα δεν είναι οι Αμερικανικοί ή οι Ευρωπαϊκοί “δορυφόροι” αλλά το ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση φέρνει τα πράγματα σε ένα μονόδρομο διαχείρησης των ελαχίστων πηγών ενέργειας που έχουν απομείνει. Πέρα αυτού, υπάρχουν και άλλες αιτίες που συγκλίνουν σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Για παράδειγμα το σενάριο της Λιβύης μοιάζει πολύ με αυτό της Γεωργίας. Η Δύση δείχνει μεγάλη ευαισθησία όσον αφορά το Βόρειο Καύκασο και δεν αποκλείεται το ΝΑΤΟ να οργανώσει σύντομα κάποια σχετική με τη Λιβύη σχεδιαζόμενη επιχείρηση ώστε να προστατεύσει τίποτα “επαναστάτες” που θα ανακαλύψει εκεί.

Και επισήμως Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα!


Δεύτερος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, μετέδωσε η ιαπωνική κρατική τηλεόραση NHK, λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αναβαθμίζει το επίπεδο σοβαρότητας της κρίσης στον πυρηνικό σταθμό στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ανάλογη με εκείνη του Τσερνόμπιλ, το 1986.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.



Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εκκένωσε τις κτίρια. Εκατοντάδες εργάτες και μηχανικοί βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του μετασεισμού εντοπίστηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Φουκουσίμα σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Αργα το βραδυ της Δευτέρας ειχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ με αποτέλεσμα να ξεσπασει φωτιά στον αντιδραστήρα 4, που έσβησε μετά την παρέμβαση της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας.

Επισήμως Τσερρνόμπιλ
Οι αρχές της Ιαπωνίας αναβάθμισαν στο επίπεδο 7 τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986.

Η διαρροή ραδιενεργών ουσιών από το εργοστάσιο του Νταϊτσί αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε η ιαπωνική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια.

"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΝΤ1-ALPHA????

Τα σενάρια είναι πολλά. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν χθες ότι η συμφωνία μεταξύ του RTL GROUP και του Ομίλου ΑΝT1 βρίσκεται ένα

βήμα πριν επιτευχθεί. Είναι μάλιστα τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις που διέρρευσαν μέχρι και τα σχέδια της συγχώνευσης. Και αυτά έχουμε στα χέρια μας σήμερα...



Άξονας 1ος . Το Μακεδονία TV αλλάζει και...

γίνεται ΑΝΤ2. Ο Holland πέραν των bonus που έχει βάλει στόχο να πάρει στο τέλος της χρονιάς-γι αυτό και κόβει από παντού με τελευταίο οχυρό αυτό του Πουνέντη-έχει αναλάβει να ανεβάσει την τηλεθέαση του καναλιού και από 0.5 να το φτάσει 4%. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Άξονας 2ος . Το RTL GROUP επενδύει όχι στον όμιλο Κυριακού αλλά στην τηλεόραση του Ant1 αγοράζοντας περίπου το 15%. Άντε 20% με το ζόρι. Δέσμευση των Γερμανών; Να δώσουν το management του Alpha στα στελέχη του Ant1....



Άξονας 3ος .Με δεδομένο ότι η προσπάθεια για ανάνηψη του Alter πέφτει στο κενό και η σωτηρία του καναλιού-δυστυχώς για όλους μας- ακούγεται ωσάν ανέκδοτο, αφού το άνοιγμα 500 εκατομμυρίων κομπλάρει τις τράπεζες, η συγχώνευση φαντάζει ιδανική για τους ιδιοκτήτες των τριών καναλιών. Και ξέρετε γιατί. Διότι αν τελικώς ο ΑΝΤ2 ανέβει και ο Alpha με τον ΑΝΤ1 συντηρήσουν την δυναμική τους, τότε αμέσως παίρνουν δικαιωματικά το 60% της διαφημιστικής πίτας. Το υπόλοιπο 30 πάει στο Mega και το 10% στο Star.

Άξονας 4ος . Η επίτευξη της συμφωνίας θα σηματοδοτήσει πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα υπάρχει ένας manager για τρείς σταθμούς τηλεοπτικούς. Κοινό γραφείο τύπου, κοινό λογιστήριο και τμήμα προσωπικού και το σημαντικότερο; Κοινό εμπορικό Τμήμα. Αυτά είναι τα θετικά της ιστορίας. Τα αρνητικά είναι οφθαλμοφανή. Θα χαθούν οι κοινές θέσεις εργασίας. Όμως όσοι μείνουν θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον μια 15ετία επαγγελματικής ζωής.

Άξονας 5ος. Η συμφωνία και η προσδοκώμενη απορρόφηση του 60% της διαφημιστικής αγοράς με το χαμηλότερο δυνατό κόστος θα σημάνει πολύ απλά εξυγίανση και προοπτικές ανέλιξης. Και μια υγιής εταιρεία προσελκύει πολύ πιο εύκολα στρατηγικούς επενδυτές και ουχί πλυντηριάδες…

Άξονας 6ος. Για πρώτη φορά θα υπάρξει κοινή στρατηγική τριών καναλιών σε επίπεδο προγράμματος, ανταλλαγής συνεργατών σε μεγάλα τηλεοπτικά projects-άρα μείωση κόστους - αλλά και ενός ενιαίου τμήματος ειδήσεων. Βεβαίως αυτό δεν αναιρεί την πρόθεση κάποιων να κάνουν τον Alpha Ψυχαγωγικό αμιγώς σταθμό και τον ΑΝΤ1 ενημερωτικό.



Τα συμπεράσματα δικά σας…



gossip-tv.gr

http://karditsas.blogspot.com/2011/04/blog-post_3323.html

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ!

ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!!!

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν σε.....
κυβερνητικούς βουλευτές ότι ο Γιώργος Παπανδρεόυ το πρωί της Δευτέρας θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ορίζοντας ως ημερομηνία εκλογών 20 ημέρες μετά τη διάλυση της Βουλής, όπως έγινε το 1996 επί Κώστα Σημίτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο τριήμερο κατά το οποίο υπάρχει απεργία στα Μ.Μ.Ε, θα κάνει τις τελικές συναντήσεις του αλλά όπως όλα δείχνουν οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ κοντα!!!
Σε λίγο θα έχουμε περισσότερς πληροφορίες...


http://ellinikovima.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Γραφική απεικόνιση του πυρηνικού ατυχήματος στην Φουκουσίμα. Για να δείτε ἤ να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf, κάνετε κλικ : ΕΔΩ.


DEBTOCRACY-ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΤΙΚΟ...



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!



Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....

Αυτό συμβαίνει σήμερα, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Η επίθεση κυβέρνησης και «τροϊκανών» (ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ) γίνεται όλο και πιο προκλητική. Η νέα δέσμη μέτρων 15 δισ. του προϋπολογισμού 2011, η καινούργια δέσμη που ετοιμάζεται για τον επόμενο χρόνο, το νέο πακέτο στήριξης 30 δισ. των τραπεζών (συνολικά 108 δισ. ευρώ από το 2009), η δέσμευση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (50 δις) συνοδευόμενη από κουτοπόνηρους ελιγμούς απόκρυψης των άθλιων επιλογών της, δείχνουν καθαρά ότι η παραμονή στην εξουσία είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.

Το χρέος σταθερά αυξάνει από 298 δισ. ευρώ το 2009 (ή 127% του ΑΕΠ), σε 343 δισ. το 2010 (ή 148% του ΑΕΠ), 362 δισ. το 2011 (ή 158% του ΑΕΠ) και….έχει ο θεός ως το 2015.

Είναι πλέον καθαρό ότι το χρέος δεν ξεχρεώνεται
. Όλες οι δέσμες μέτρων μοναδικό σκοπό έχουν την εξασφάλιση των τραπεζιτών, πολυεθνικών εταιρειών, μεγαλοεισοδηματιών, «εχόντων και κατεχόντων» και συνολικά του συστήματος διαπλοκής του χρέους που λειτουργεί ως βρόγχος στον λαιμό του ελληνικού λαού.

Αλλά από πού προέρχεται αυτό το ελληνικό χρέος;

Σε ό,τι αφορά το χρέος στον ιδιωτικό τομέα.
Το χρέος του ιδιωτικού τομέα διογκώθηκε την δεκαετία του 2000. Τα νοικοκυριά, στα οποία οι τράπεζες και όλος ο ιδιωτικός εμπορικός τομέας προσέφεραν δελεαστικούς όρους δανεισμού , κατέληξαν υπερχρεωμένα, ακριβώς όπως οι μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες που μπορούσαν να δανειστούν με χαμηλό κόστος. Η πρώτη μεγάλη αύξηση σημειώνεται μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 ενώ η δεύτερη έκρηξη του χρέους προκύπτει από το 2007 και μετά την οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε στις τράπεζες από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η προσχώρηση της Ελλάδας στο ευρώ την έκανε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τραπεζιτών της Δυτικής Ευρώπης επειδή πίστεψαν ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θα τη βοηθούσαν στην περίπτωση προβλημάτων. Δεν ανησυχούσαν για την ικανότητα της Ελλάδος να αποπληρώσει το κεφάλαιο που είχε δανειστεί σε μεσοπρόθεσμη βάση. Οι τραπεζίτες θεώρησαν ότι μπορούσαν να πάρουν υψηλά ρίσκα στην Ελλάδα. Η ιστορία τούς έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ειδικότερα, η γαλλική και γερμανική κυβέρνηση παρείχαν ακλόνητη υποστήριξη στους ιδιώτες τραπεζίτες της Δυτικής Ευρώπης. Γι αυτό οι Ευρωπαίοι κυβερνήτες έφεραν τα δημόσια οικονομικά σε αξιοθρήνητη κατάσταση.

Το ακόλουθο γράφημα δείχνει ότι οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες αύξησαν το δανεισμό τους προς την Ελλάδα για πρώτη φορά μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Μαρτίου 2007. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης χρησιμοποίησαν τα χρήματα που τους δάνεισαν αφειδώς και με χαμηλό κόστος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να αυξήσουν το δανεισμό τους σε χώρες όπως η Ελλάδα [5]. Εκεί, αφού τα επιτόκια είναι υψηλότερα, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά κέρδη. Επομένως, οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το υπερβολικά μεγάλο χρέος της Ελλάδας


.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους οφείλεται σε ευρωπαϊκές τράπεζες και συγκεκριμένα της Γαλλίας , της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ολλανδίας ,του Λουξεμβούργου και της Μεγάλης Βρετανίας.





Όσον αφορά το δημόσιο χρέος

Η αύξηση είναι παλαιότερη. Μετά το χρέος που κληρονομήθηκε από τη δικτατορία των συνταγματαρχών και το οποίο τετραπλασιάστηκε μεταξύ του 1967 και 1974 [1]. Έπειτα η προσφυγή στο δανεισμό χρησίμευσε τη δεκαετία του 1990 για να καλύψει την τρύπα που δημιουργήθηκε στα δημόσια οικονομικά από τη μείωση των φόρων των εταιρειών και των υψηλών εισοδημάτων. Επιπλέον, για πολλές δεκαετίες, πλήθος δανείων επέτρεψε την χρηματοδότηση της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού, κυρίως από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κλιμάκωση του δημόσιου χρέους ευνοήθηκε από τα λαδώματα των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που είχαν σκοπό την σύναψη συμβάσεων. Πολλές απο τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ των ελληνικών αρχών και μεγάλων ξένων ιδιωτικών επιχειρήσεων αποτελούν σκάνδαλο εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Η Siemens είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Υπογράφηκαν πολλές συμβάσεις με την πολυεθνική γερμανική Siemens, η οποία κατηγορείται τόσο από τη γερμανική όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη – ότι κατέβαλλε προμήθειες και άλλες δωροδοκίες στο πολιτικό , στρατιωτικό και διοικητικό ελληνικό προσωπικό για ένα ποσό που προσεγγίζει το 1 δις ευρώ. Ο διοικητής της εταιρείας Siemens-Hel­las [3] , που παραδέχτηκε ότι «χρηματοδότησε» τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα διέφυγε το 2010 στη Γερμανία και η γερμανική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα. Αυτά τα σκάνδαλα περιλαμβάνουν την πώληση από τη Siemens και τους διεθνείς συνεργάτες της , του αντιπυραυλικού συστήματος Πάτριοτ (1999, 10 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες), την ψηφιοποίηση στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ (δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. ευρώ),το σύστημα ασφαλείας "C4I" που αγοράστηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε, η πώληση εξοπλισμού για τον ΟΣΕ, του συστήματος τηλεπικοινωνιών Hermès στον ελληνικό στρατό, ο δαπανηρός εξοπλισμός που πωλήθηκε σε ελληνικά νοσοκομεία.

Βλέπετε:
Ας μην ξεχνάμε το τεράστιο χρέος του δημοσίου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με τον Dave Zirin, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε με υπερηφάνεια το 1997 στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα θα είχε την τιμή να φιλοξενήσει επτά χρόνια αργότερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ελληνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προέβλεψαν δαπάνη 1,3 δις δολαρίων. Λίγα χρόνια αργότερα, το κόστος τετραπλασιάστηκε και ανήλθε στα 5,3 δις δολάρια. Αμέσως μετά τους αγώνες, το επίσημο κόστος άγγιξε τα 14,2 δις δολάρια [2]. Σήμερα, σύμφωνα με διάφορες πηγές, το πραγματικό κόστος υπερβαίνει τα 20 δις δολάρια.

Ποιο αναλυτικά μπορείτε να ανατρέξετε στα άλματα του Δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα για να σχηματίσετε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα της τραγικής πορείας της οικονομίας μας και τους βασικούς υπαίτιους της.

Προφανώς λοιπόν το Ελληνικό χρέος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του απεχθούς χρέους.

Αυτός είναι ο λόγος που και η νομιμότητα και η νομιμοποίηση των χρεών πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρό έλεγχο έχοντας ως πρότυπο το έργο που επιτέλεσε η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους στον Ισημερινό το 2007-2008.

Χρέη που θα αξιολογηθούν ως παράτυπα, απεχθή ή παράνομα μπορούν να χαρακτηριστούν άκυρα και η Ελλάδα θα μπορεί να αρνηθεί να τα εξοφλήσει, ζητώντας παράλληλα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνοι που τα έχουν συνάψει. Ενθαρρυντικά σημάδια από την Ελλάδα δείχνουν ότι η αμφισβήτηση της οφειλής έγινε κεντρικό θέμα και ότι η απαίτηση για τη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου ενισχύεται με γρήγορους ρυθμούς.

Τα δάνεια επίσης που έχουν συναφθεί (βλ. Σύμβαση) από το 2010 και μετά για την Ελλάδα από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ όχι μόνο δεν επιδιώκουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού πληθυσμού, αλλά αντίθετα, συνοδεύονται από προγράμματα λιτότητας, που ήδη εφαρμόζονται καταστρατηγώντας κοινωνικά δικαιώματα.

Ως εκ τούτου
[6] θα πρέπει να τους αποδοθεί η έννοια του «παράνομου χρέους» και να αμφισβητηθεί η επιστροφή τους.

Δεν μιλάμε για χρεοκοπία. Μιλάμε για άρνηση πληρωμής χρέους που είναι προϊόν απάτης.

Αλλο είναι το "δεν έχω να πληρώσω", κι άλλο το "εχω, αλλά δε σε πληρώνω γιατί δε σου χρωστάω. Με εξαπάτησες". Το δεύτερο ΔΕΝ ειναι χρεοκοπία. Είναι καταγγελία απάτης. Αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική μας ηγεσία δεν την έχει διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος.

Ρώτησε κανείς στην Βουλή ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που μας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα μας;;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;;

Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή μας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση».
Και, αφού έδιωξε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην ...Τουρκία! Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ; Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου. Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

Και τώρα τι πρέπει να κάνουμε;

Μας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόμαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

Η μια επιλογή είναι να γίνουμε ραγιάδες των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.

Η άλλη επιλογή είναι η ηρωική αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:
  1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
  2. Αρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
  3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
  4. Εξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
  5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απαυθύνθηκαν τα λαμόγια.
  6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
  7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
  8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.
Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...(βλέπε εδώ, εδώ και εδώ)

Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Όσοι αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε την πατρίδα μας ήρθε η ώρα να δράσουμε.

Τώρα πρέπει να φανεί ότι είμαστε πραγματικά άξιοι να αποκαλούμαστε Έλληνες και όχι επειδή γεννηθήκαμε, έχουμε Ελληνική παιδεία, κατοικούμε εδώ ή νομίζουμε ότι είμαστε...

Δε μπορεί δηλαδή να λογίζεται Έλληνας αυτός που καίγεται, υποφέρει, αγωνιά, μάχεται ή θυσιαζέται ανιδιοτελώς γι΄ αυτήν και το ίδιο Έλληνας να λογίζεται κι ο άλλος που την κλέβει, την προδίδει, την εκμεταλλεύεται, τη ξεπουλάει, την εκθέτει, γυρίζει τη πλάτη στην αποσύνθεσή της κ.ο.κ…

Κάτι δε μου κολλάει εδω και ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ο Ελληνισμός είναι ιδεολογία αγαπητοί μου φίλοι.

Γεννήθηκε και μεγαλούργησε σ΄ αυτό το κομμάτι γης το οποίο αν μη τι άλλο έχουμε ιερή υποχρέωση να το διαφυλάξουμε με το αίμα μας και να διατηρήσουμε τον ομφάλιο λώρο που μας δένει μαζί του - με όποιο κόστος - όπως το έπραξαν και όλοι οι πρόγονοί μας κατά το παρελθόν.

Ως αναφορά τα υπόλοιπα που ακούγονται από τους «επί χρήμασι εκδιδόμενους επικοινωνιολόγους και προδότες» δεν αφορούν τους Έλληνες, αλλά δυστυχώς αυτούς που επηρεάστηκαν γεννετικά ή πνευματικά από τους κατακτητές οπότε δικαιολογούνται.

Προσωπικά δε μπορώ να διανοηθώ (με το λίγο μυαλό που έχω) πως είναι δυνατον από τη στιγμή που θεωρούνται Έλληνες ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Λεωνίδας, οι Σαλαμινομάχοι, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος οι ήρωες του 1821 και 1940, οι Μακεδονομάχοι κ.ο.κ... να θεωρούνται το ίδιο Έλληνες και οι «σημερινοί» αξιωματούχοι και αξιωματικοί που παίρνουν μίζες , ξεπουλάνε τη χώρα τους, αποποιούνται τα ιερά και όσιά της…ούτε επίσης μπορώ να θεωρήσω το ίδιο Έλληνες τους ιερολοχίτες, τον Καποδίστρια ή τον Ελευθέριο Βενιζέλο μ΄ όλους αυτούς τους σημερινούς λαμόγιους που αγωνίζονται για την εξαφάνισή της κ.ο.κ…

Έλληνες σήμερα είναι μόνο αυτοί που υποφέρουν, συντρίβονται, κλαίνε ή ουρλιάζουν από απόγνωση βλέποντας αυτή τη κατάντια να διαιωνίζεται στο διηνεκές της και αντιδρούν...ουδείς άλλος...

Πηγή
1-2

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1] Σύμφωνα με την Alexander Sack, θεωρητικό του δόγματος του απεχθούς χρέους "Εάν ένα τυραννικό καθεστώς συνάψει ένα χρέος όχι σύμφωνο με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κράτους, αλλά για να ενισχύσει το δεσποτικό καθεστώς, και να καταστείλει αυτούς που το πολεμάνε, αυτό το χρέος είναι απεχθές για όλο τον λαό (...)" Αυτό το χρέος δεν είναι υποχρεωτικό για το έθνος: είναι ένα χρέος του καθεστώτος, προσωπικό χρέος της εξουσίας, που το συνήψε. Κατά συνέπεια, ακυρώνεται με την πτώση της εξουσίας "(Sack, 1927). Για μια συνθετική επισκόπηση, δείτε Hugo Ruiz Diaz, "Το απεχθές χρέος ή η παραγραφή χρέους", συμβολή στο δεύτερο σεμινάριο με θέμα το Διεθνές δίκαιο και το Χρέος που διοργάνωσε η CADTM στο Άμστερνταμ το Δεκέμβριο του 2002, http://www.cadtm.org/La-dette-odieu.... Δείτε επίσης http://www.cadtm.org/Dette-illegiti... et http://www.cadtm.org/La-position-du...

[2] Dave Zirin, “The Great Olympics Scam, Cities Should Just Say No”, www.counterpunch.org/zirin07... : "But for those with shorter memories, one need only look to the 2004 Summer Games in Athens, which gutted the Greek economy. In 1997 when Athens "won" the games, city leaders and the International Olympic Committee estimated a cost of $1.3 billion. When the actual detailed planning was done, the price jumped to $5.3 billion. By the time the Games were over, Greece had spent some $14.2 billion, pushing the country’s budget deficit to record levels."

[3] Τα εγκλήματα της Siemens που διερευνώνται από την γερμανική δικαιοσύνη ήταν τόσο προφανή που για την αποφυγή καταδίκης, αυτή η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει ένα πρόστιμο 201 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο 2007 στις γερμανικές αρχές. Το σκάνδαλο αμαύρωσε τόσο την εικόνα της Siemens που την ανάγκασε να προσπαθήσει να αποφύγει τις επιθέσεις αναγγέλλοντας στην ιστοσελίδα της την παροχή 100 εκατ. ευρώ στο ταμείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Βλ.: http://www.siemens.com/sustainabili...

[5] Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε την ίδια στιγμή στην Πορτογαλία, την Ισπανία, σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

|6| Ο πίνακας από Κώστας Λαπαβίτσας

|7| Οι κύριοι κάτοχοι (δηλαδή οι τράπεζες των χωρών που αναφέρθηκαν) των τίτλων του ελληνικού χρέους είναι όπως παρουσιάζονται στο γράφημα: η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι άλλοι κάτοχοι είναι ομαδοποιημένοι στην κατηγορία "υπόλοιπος κόσμος". Το γράφημα αυτό έχει ληφθεί από Κ.Λαπαβίτσας κα. Σύμφωνα με την BRI , το Δεκέμβριο του 2009, οι γαλλικές Τράπεζες κατείχαν το ποσό των 31 δις δολαρίων του Ελληνικού δημόσιου χρέους, ενώ οι γερμανικές τράπεζες κατείχαν 23 δις.

|8| Ορισμένα από τα δεδομένα που αναφέρθηκαν προέρχονται από τον François Chesnais, "Αποκήρυξη του ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους!" στο περιοδικό Contretemps τεύχος 7, το 2010 που στηρίζεται στο SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) www.sipri.org/yearbook

[10] Μπορείτε να προσθέσετε τουλάχιστον ένα ακόμη επιχείρημα για να κηρυχθεί παράνομο ή άκυρο αυτό το νέο χρέος. Ορίστε λοιπόν: ένα συμβόλαιο μεταξύ των δύο μερών για να είναι έγκυρο σύμφωνα με το Common Law απαιτεί ότι κάθε συμβαλλόμενο μέρος έχει ασκήσει την αυτονομία της βούλησης, δηλαδή είναι απαραίτητο κάθε συμβαλλόμενο μέρος να είναι σε θέση να πει όχι ή να αρνηθεί ορισμένες ρήτρες της σύμβασης που θα είναι ενάντια στα συμφέροντά του. Όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές άρχισαν τον εκβιασμό προς την Ελλάδα τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2010 και όταν εν συνεχεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ συνασπίστηκαν για να επιβάλλουν δρακόντειους όρους στην Ελλάδα (πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας που συνιστούν παραβίαση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων), μπορεί να θεωρηθεί ότι η Ελλάδα δεν ήταν πραγματικά σε θέση να ασκήσει τη θέλησή της και να αρνηθεί.



ΔΟΚΙΜΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΤΟ AIDS...


Στη φάση των κλινικών δοκιμών μέσα στο 2012, ίσως περάσει ένα εμβόλιο, το οποίο μπορεί να “εξολοθρεύσει” τον ιό HIV του AIDS και να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αποκρίνεται στις μεταλλάξεις του ιού HIV. Η επιστημονική ομάδα που ανέπτυξε το εμβόλιο, αναφέρει πως το εμβόλιο έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις μεταλλάξεις του ιού.




Η σημασία αυτού του γεγονότος είναι τεράστια, καθώς ο HIV έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται γρήγορα και συχνά αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για τους ερευνητές που προσπαθούν να δημιουργήσουν θεραπευτικά εμβόλια εναντίον του.
“Το πρόβλημα με τον ΗIV είναι ότι εάν χορηγήσουμε μόνο ένα φάρμακο για την αντιμετώπισή του ο ιός καταφέρνει να ‘ξεφύγει’. Για αυτόν τον λόγο οι θεραπείες που χορηγούμε στους ασθενείς είναι συνδυαστικές και αποτελούνται από τρία ή τέσσερα φάρμακα.” δήλωσε η Μπέτι Κόρμπερ, η οποία ανήκει στην ομάδα των επιστημόνων που ασχολούνται με την ανάπτυξη του εμβολίου την τελευταία εικοσαετία.

Να σημειωθεί ότι τα “παραδοσιακά” εμβόλια για τον HIV είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ώστε να αναγνωρίζει συγκεκριμένα φυσικά παραγόμενα από τις πρωτεΐνες του ιού αμινοξέα.

Ωστόσο το νέο εμβόλιο αποτελείται από πολλές ομάδες, συνθετικών, παραγόμενων σε υπολογιστή αλληλουχιών πρωτεϊνών.

Με αυτόν τον τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται ώστε να αποκρίνεται σε πολλές και διαφορετικές μεταλλάξεις του HIV.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε μέσω της χρήσης μιας τεράστιας βάσης δεδομένων που δημιουργήθηκε και η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με εκατοντάδες χιλιάδες τμήματα του HIV.

Πρώιμα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα καινούρια εμβόλια μπορούν να είναι αποτελεσματικότερα από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Αυτό επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον ως έναν βαθμό, πέρυσι, όταν αποτελέσματα έδειξαν ότι τα νέα εμβόλια προκαλούν ισχυρή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος τόσο σε ποντίκια όσο και σε πιθήκους.

Σύμφωνα με τη δρα Κόρμπερ η νέα προσέγγιση είναι πολλά υποσχόμενη “τα πειράματα σε ζώα δείχνουν ότι αξίζει να δοκιμαστεί αυτό το εμβόλιο σε ανθρώπους”.

Εάν οι πρώτες δοκιμές αποδείξουν την ασφάλεια του εμβολίου για χρήση στον άνθρωπο, τότε οι επιστήμονες θα μπορέσουν να περάσουν σε δεύτερη φάση κατά την οποία το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μεγαλύτερους αριθμούς ασθενών.


Η νόσος μολύνει 7.500 άτομα ημερησίως και σκοτώνει δύο εκατομμύρια ασθενείς τον χρόνο.



ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...


Απογευματινό ωράριο θα καθιερώσουν οι δημόσιες υπηρεσίες από το Σεπτέμβρη με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Μειωμένο ενδέχεται να είναι το ωράριο για 20.000 υπαλλήλους.



Η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τα ωράρια αυτά σε πολεοδομίες, εφορίες, Δημοτολόγια, Οικονομικές Υπηρεσίες ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, υπηρεσίες μεταναστών, αλλά και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια σε ότι αφορά το ωράριο.


1. Ο εργαζόμενος θα έχει πρωινή βάρδια 7.30 -15.30 και απογευματινή βάρδια 12.30 έως 20.00. Αλλιώς 12.00 έως 19.00 με μειωμένο ωράριο την Παρασκευή για όσους απασχολούνται στην απογευματινή βάρδια Δευτέρα και Τετάρτη.


2.Μειωμένο ωράριο στα πρότυπα των ΚΕΠ που λειτουργούν και απόγευμα με δύο βάρδιες: πρωινή βάρδια 8.00 έως 14.00, απογευματινή βάρδια 14.00 έως 20.00.

Οι 20.000 υπάλληλοι, τους οποίους αφορά η απογευματινή απασχόληση για τις ώρες αιχμής, θα έχουν ως κίνητρο το μειωμένο ωράριο, σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο.





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ....


10 Μαϊου λήγουν τα μαθήματα στα λύκεια όλης της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ. Διαβάστε αναλυτικά τις ημερομηνίες εξέτασης των μαθημάτων.


Με Νεοελληνική Γλώσσα, γενικής παιδείας, ξεκινούν οι εξετάσεις των Πανελληνίων για το 2011 για τα Γενικά Λύκεια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα εξεταζονται κάθε δύο ημέρες και μέχρι τις 25 Μαϊου, όπου θα εξεταστεί το μάθημα επιλογής, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Στα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 19 Μαϊου πάλι με Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ τερματίζουν την 1η Ιουνίου.

Τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν στις 11 Ιουνίου με Αγγλικά και τελειώνουν στις 20 του ίδιου μήμα με Έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Οι εξετάσεις θα ξεκινούν στις 8μιση το πρωί και οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες το αργότερο μέχρι τις 8.

Σε κλίμα λιτότητας

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεώνοντας το υπουργείο Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα και να ορίσει κοινές ώρες εξέτασης για τους τελειόφοιτους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Επιπλέον, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα από το παραδοσιακό. Μέχρι σήμερα, η εξεταστική περίοδος διαρκούσε σχεδόν δυο μήνες ξεκινώντας με τα πανελλαδικά μαθήματα, υποχρεωτικά εξεταζόμενα για το σύνολο των μαθητών και ακολουθούσε η εξέταση των υπόλοιπων μαθημάτων σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας όλοι οι υποψήφιοι Γ’ τάξης ημερήσιων και Δ΄τάξης εσπερινών Λυκείων θα διαγωνιστούν στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα από κοινού στα ίδια εξεταστικά κέντρα και τις ίδιες ώρες και μέρες. Μέχρι το 2010 τα εξεταστικά κέντρα για τα δυο Λύκεια ήταν ξεχωριστά και λειτουργούσαν σε διαφορετικές ημέρες και ώρες. Φέτος όμως αποφασίστηκε ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.


Στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α’).

Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες.

Οι αναλυτικοί πίνακες με το πρόγραμμα των εξετάσεων:

Γενικά Λύκεια (Ημερίσια και Εσπερινά)

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ
12 - 5 - 2011
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




ΣΑΒΒΑΤΟ
14 - 5 - 2011
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ

-ΦΥΣΙΚΗ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ
16 - 5 - 2011
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕ3ΧΝΙΑ




-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ



ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ




ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ
18 - 5 - 2011
-ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ

-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ




-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20 - 5 - 2011
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


-ΦΥΣΙΚΗ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ




ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΔΕΥΤΕΡΑ
23 - 5 - 2011
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ

-ΧΗΜΕΙΑ

-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ




-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ
25 - 5 - 2011
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ



ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ






ΕΠΑΛ (Ημερίσια και Εσπερινά):

ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ
19 - 5 - 2011
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΡΙΤΗ
24 - 5 - 2011
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι

ΠΕΜΠΤΗ
26 - 5 - 2011
-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ

-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ

-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ

-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27-5-2011
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ

-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

-ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ




ΣΑΒΒΑΤΟ
28-5-2011
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

-ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ




ΔΕΥΤΕΡΑ
30-5-2011
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

-ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ

-ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

-ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

-ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ

-ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ Ι

ΤΡΙΤΗ
31-5-2011
-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ

-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ




ΤΕΤΑΡΤΗ
1-6-2011
-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

-ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

-ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ





Ειδικά Μαθήματα:

ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΩΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ
11/6/2011
ΑΓΓΛΙΚΑ
17.00 μ.μ

ΤΡΙΤΗ
14/6/2011
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ
15/6/2011
ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ

ΠΕΜΠΤΗ
16/6/2011
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

- ΙΣΠΑΝΙΚΑ
08.30 π.μ

17.00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17/6/2011
ΓΑΛΛΙΚΑ
08.30 π.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ
18/6/2011
ΑΡΜΟΝΙΑ

- ΙΤΑΛΙΚΑ
08.30 π.μ

17.00 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ
20/6/2011
ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ
08.30 π.μ






Τα αγγλικά είναι αρχαία Ελληνικά;

Τα αγγλικά είναι αρχαία Ελληνικά;Ο Όμηρος στην Αγγλική γλώσσαΜία ἐργασία βασισμένη σὲ Μελέτη τῆς ὁμογενοῦς ...καθηγήτριας Ἀναστασίας Γονέου.

Μὲ τίτλο «Ἑλληνικὴ Γλώσσα – τροφὸς ὅλων τῶν γλωσσῶν », ἡ Ἀναστασία Γονέου, μεταξὺ ἄλλων, ἀναφέρει:

«Ἡ Ὁμηρικὴ (Ἑλληνικὴ) Γλώσσα, ἀποτελεῖ τὴ βάση ἐπάνω στὴν ὁποία στηρίχτηκαν πλῆθος σύγχρονων γλωσσῶν.

Ἀκόμα κι ἂν δὲν ὑπῆρχε καμία ἄλλη ἀναφορά, ἀκόμα κι ἂν δὲν εἶχε διασωθεῖ κανένα προκατακλυσμιαῖο μνημεῖο, θὰ ἀρκοῦσε ἡ Ἑλληνικὴ Γλώσσα ὡς ἀπόδειξη τῆς ὕπαρξης στὸ παρελθόν, μίας ἐποχῆς μεγάλου πολιτισμοῦ. Στὴ γλώσσα μᾶς εἶναι ἐμφυτευμένη ὅλη ἡ γνώση ποὺ κατέκτησε ὁ ἄνθρωπος, ἕως τὴν παροῦσα στιγμή. Κάθε ἑλληνικὴ λέξη-ὅρος φέρει ἕνα βαρὺ φορτίο νόησης, φορτίο ποὺ οἱ προγενέστεροι ‘ἐξόδευσαν’, γιὰ νὰ κατακτήσουν γνωστικὰ τὴ συγκεκριμένη ἔννοια καὶνὰ τὴν ‘βαπτίσουν’ μὲ τὸ συγκεκριμένο ὄνομα-λέξη ».




Παράδειγμα:

AFTER = Ἀπὸ τὸ ὁμηρικὸ αὐτὰρ= μετά. Ὁ Ὅμηρος λέει: ”θα σᾶς διηγηθῶ τί ἔγινε αὐτᾶρ”.

AMEN = λατινικά: amen. Τὸ γνωστὸ ἀμὴν προέρχεται ἀπὸ τὸ ἀρχαιότατο ἢ μὴν = ἀληθῶς, (Ἰλιάδα Ὁμήρου β291-301), ἠμέν. Ἡ ἐξέλιξη τοῦ ἠμὲν εἶναι τὸ… σημερινὸ ἀμέ!



ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ



BANK = λατινικὰ pango ἀπὸ τὸ παγιῶ, πήγνυμι. Οἱ τράπεζες πῆραν τὴν ὀνομασία τους ἀπὸ τὰ πρῶτα ‘τραπέζια’ (πάγκους) τῆς ἀγορᾶς.

BAR = λατινικά: barra ἀπὸ τὸ μάρα = ἐργαλεῖο σιδηρουργοῦ.

BOSS = ἀπὸ τὸ πόσσις = ὁ ἀφέντης τοῦ σπιτιοῦ.

BRAVO = λατινικό, ἀπὸ τὸ βραβεῖο.

BROTHER = λατινικὰ frater ἀπὸ τὸ φράτωρ.

CARE = ἀπὸ τὸ καρέζω.

COLONIE ἀπὸ τὸ κολώνεια = ἀποικιακὴ πόλη.

DAY = Οἱ Κρητικοὶ ἔλεγαν τὴν ἡμέρα ‘διά’. Καί: εὐδιάθετος = εἶναι σὲ καλὴ μέρα.

DISASTER = ἀπὸ τὸ δυσοίωνος + ἀστὴρ

DOLLAR = ἀπὸ τὸ τάλλαρον = καλάθι ποὺ χρησίμευε ὡς μονάδα μέτρησης στὶς ἀνταλλαγές. π.χ. «δῶσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο εἶναι τὸ τάλληρο, ἀλλὰ καὶ τὸ τελλάρo!

DOUBLE = ἀπὸ τὸ διπλοὺς – διπλός.

EXIST = λατινικὰ ex+sisto ἀπὸ τὸ ἔξ+ιστημι= ἐξέχω, προέχω.

EXIT = ἀπὸ τὸ ἔξιτε = ἐξέλθετε

EYES = ἀπὸ τὸ φάεα = μάτια.

FATHER = ἀπὸ τὸ πάτερ (πατήρ).

FLOWER = λατινικὰ flos ἀπὸ τὸ φλόος.

FRAPPER = ἀπὸ τὸ φραγκικὸ hrappan ποὺ προέρχεται ἀπὸ τὸ (F)ραπίζω = κτυπῶ ( F= δίγαμμα).

GLAMO UR = λατινικὸ gramo ur ἀπὸ τὸ γραμμάριο. Οἱ μάγοι παρασκεύαζαν τὶς συνταγές τους μὲ συστατικὰ μετρημένα σὲ γραμμάρια καὶ ἐπειδὴ ἡ ὅλη διαδικασία ἦταν γοητευτικὴ καὶ μὲ κύρος, τὸ gramou r – glamou r, πῆρε τὴν σημερινὴ ἔννοια.

HEART, CORE = ἀπὸ τὸ κέαρ = καρδιά.

HUMOR = ἀπὸ τὸ χυμὸρ = χυμὸς (Στὴν εὐβοϊκὴ διάλεκτο, ὅπως ἀναφέρεται καὶ στὸν Κρατύλο τοῦ Πλάτωνος, τὸ τελικὸ ’ ς’ προφέρεται ὡς ‘ρ’. Π.χ. σκληρότηρ ἀντὶ σκληρότης).

I = ἀπὸ τὸ ἐγὼ ἢ ἴω, ὅπως εἶναι στὴν βοιωτικὴ διάλεκτο.

ILLUSION = ἀπὸ τὸ λίζει = παίζει.

ΙS = ἀπὸ τὸ εἷς.

KARAT = ἐκ τοῦ κεράτιον, (μικρὸ κέρας γιὰ τὴ στάθμιση βάρους).

KISS ME = ἐκ τοῦ κύσον μὲ = φίλησε μὲ (…εἶπε ὁ Ὀδυσσέας στὴν Πηνελόπη).

LORD = ἐκ τοῦ λάρς. Οἱ Πελασγικὲς Ἀκροπόλεις ὀνομάζονταν Λάρισσες καὶ ὁ διοικητὴς τοὺς λὰρς ἢ λαέρτης. Ὅπως: Λαέρτης – πατέρας τοῦ Ὀδυσσέα).

LOVE = λατινικό: love ἀπὸ τὸ ’λάFω’. Τὸ δίγαμμα (F) γίνεται ‘αὖ’ καὶ ’ λάF ὢ’ σημαίνει ”θέλω πολύ”.

MARMELADE = λατινικὰ melimelum ἀπὸ τὸ μελίμηλον = κυδώνι.

MATRIX = ἀπὸ τὸ μήτρα.

MATURITY = λατινικά: maturus ἀπὸ τὸ μαδαρὸς= ὑγρός.

MAXIMUM = λατινικά: maximum ἀπὸ τὸ μέγιστος.

MAYONNAISE = ἀπὸ τὴν πόλη Mayon, ποὺ πῆρε τὸ ὄνομά της ἀπὸ τὸ Μάχων = ἑλληνικὸ ὄνομα καὶ ἀδελφός του Ἀννίβα.

ME = ἀπὸ τὸ μέ.

MEDICINE = λατινικὰ :medeor ἀπὸ τὸ μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω ἐπιδέξια. Καὶ μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης.

MENACE = ἀπὸ τὸ μῆνις.

MENTOR = ἀπὸ τὸ μέντωρ.

MINE = ἀπὸ τὸ Μινῶαι (= λιμάνια τοῦ Μίνωα, ὅπου γινόταν ἐμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητῶν λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ἐ’84,2).

MINOR = λατινικά: minor ἀπὸ τὸ μινὺς = μικρός. Στὰ ἐπίσημα γεύματα εἶχαν τὸ μινύθες γραμμάτιον, ἕνα μικρὸ κείμενο στὸ ὁποῖο ἀναγραφόταν τί περιελάμβανε τὸ γεῦμα. Παράγωγο τό… menu!

MODEL = ἀπὸ τὸ μῆδος= σχέδιο (ἡ ἴδια ρίζα μὲ τὴ μόδα (= moda).

MOKE = ἀπὸ τὸ μῶκος = αὐτὸς ποὺ χλευάζει.

MONEY = λατινικό: moneta ἀπὸ τὸ μονία = μόνη ἐπωνυμία τῆς Θεᾶς Ἥρας: Ἠραμονία. Στὸ προαύλιο τοῦ ναοῦ τῆς Θεᾶς στὴ Ρώμη ἦταν τὸ νομισματοκοπεῖο καὶ τὰ νομίσματα ἔφεραν τὴν παράστασή της, (monetae).

MOTHER = ἀπὸ τὸ μάτηρ, μήτηρ.

Όμηρος

MOVE = ἀπὸ τὸ ὁμηρικὸ ἀμείβου = κουνήσου!

MOW = ἀπὸ τὸ ἀμάω = θερίζω.

NIGHT = ἀπὸ τὸ νύχτα.

NO = λατινικό: non, ne ἐκ τοῦ ἐκ τοῦ νή: ἀρνητικὸ μόριο ( ”νέ τρώει, νὲ πίνει”), ἢ (νηπενθὴς = ἀπενθῆς, νηνεμία = ἔλλειψη ἀνέμου.

PAUSE = ἀπὸ τὸ παύση.

RESISTANCE = ἀπὸ τὸ ρὰ + ἴστημι.

RESTAURANT = ἀπὸ τὸ ρὰ + ἵσταμαι = ἔφαγα καὶ στηλώθηκα.

RESTORATION = λατινικὰ restauro ἀπὸ τὸ ρά+ιστημι, ὅπου τὸ ρὰ δείχνει συνάρτηση, ἀκολουθία, π.χ . ρὰ-θυμός, καὶ ἴστημι = στήνομαι.

SERPENT = λατινικὰ serpo ἀπὸ τὸ ἕρπω (ἑρπετό). H δασεία ( ‘) προφέρεται ὡς σ = σερπετό.

SIMPLE = ἀπὸ τὸ ἁπλοὺς (ἡ λέξη δασύνεται).

SPACE = ἀπὸ τὸ σπίζω = ἐκτείνω διαρκῶς.

SPONSOR ἀπὸ τὸ σπένδω = προσφέρω (σπονδή).

TRANSFER ἀπὸ τὸ τρύω (διαπερνῶ) + φέρω. Transatlantic = διαπερνῶ τὸν Ἀτλαντικό.

TURBO = ἀπὸ τὸ τύρβη = κυκλικὴ ταραχώδης κίνηση.

YES = ἀπὸ τὸ γὲ = βεβαίως.

WATER = ἀπὸ τὸ Ὕδωρ (νερό), μὲ τὸ δ νὰ μετατρέπεται σὲ τ .

"

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕ ΓΚΟΛ


Ρεάλ-Τότεναμ

Μετά το στραπάτσο του Σαββάτου για τη Βασίλισσα στην έδρα της, που την άφησε 8 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και της έκοψε ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα, στρέφει ΑΠΟΛΥΤΑ το ενδιαφέρον της στο Τσ. Λίγκ. Έτσι, αναμένουμε πολλά γκόλ και θα παίξουμε 2-3 γκόλ και 1 από ημίχρονο.

Ίντερ-Σάλκε

Μετά την επική πρόκριση στην Βαυαρία, όπου πήγε με την πλάτη στον τοίχο, η περσυνή κάτοχος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε, η οποία απέλυσε τον Μάγκατ που την έφερε ως εδώ... Μέγα λάθος και πιστεύω θα το πληρώσει... 1 και 2-3 γκόλ και εδώ.

http://ballaloum.blogspot.com/

Τι θα γίνει στις 14 Απριλίου!!!??


Ένας τρελός επιστήμονας σήμερα μπορεί να μιλήσει και να αναπτύξει την οποιαδήποτε θεωρία του χωρίς να φοβάται αν θα τον καταλάβουν η αν θα πάρουν το μήνυμα ως έχει .
Ερχόμενο βεβαία και το νομοσχέδιο φίμωσης της ελευθερίας του λόγου (Νομίζω δεν είναι σε ισχύ ακόμα ) τόσο πιο πολύ "οι τρελοί" της γειτονιάς μπορούν σήμερα "κωδικά" να περάσουν μια απαγορευμένη πληροφορία!! Βλέπεται το νομοσχέδιο απαγορεύει να μιλήσεις για το μέλλον! Η να δώσεις μια δική σου εξήγηση στο τι είναι όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα!

Θα μπορούσα κάλλιστα λόγω πρωταπριλιάς να γράψω ότι στις 14 Απριλίου αναμένετε μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα ...και με περιοχή που έχει τα μεγαλύτερα ποσσοστα επιτυχίας στην πρόβλεψη την Καλαμάτα!!


Άλλα θα αδικούσα με αυτό τον τρόπο την πολυσύνθετη πλευρά και έρευνα πάνω στο θέμα πρόβλεψης η πρόγνωσης. Έτσι με την καρδιά πιο ελεύθερη πια και σύμμαχο τον Απρίλη θα ρισκάρω μέσα στην δίνη του μέλλοντος και θα κάνω κάτι απαγορευτικό για την έρευνα ,θα δηλώσω μέρα γεγονότος χωρίς να μπορώ (η να θέλω) να προσδιορίσω το γεγονός!. Σαν να κοιτάμε λοιπόν με τα μάτια ιέρειας από το μαντείο των Δελφών , με τα αυτιά της Σίβυλλας , πληκτρολογώντας στο τερματικό του web bot project και αναλύοντας το time wave zero επώνυμα σαν μπλοκ και ρισκάροντας στην δυνατότητα σας να μπορείτε να διαβάζετε πίσω από της γραμμές δηλώνουμε . Ότι θα συμβεί ένα γεγονός στης 14 Απριλίου πολύ πολύ σημαντικό!! Για έμενα που το γράφω μπορεί να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μου στις 14 Απριλίου άρα η πρόβλεψη θα είναι απόλυτα σωστή ! Βέβαια δεν θα το μάθει κανείς ...άρα σας το γράφω για να σας οδηγήσω στο λαβύρινθο του χρόνου ...για να μπορέσετε να το προσέξετε καλύτερα ...αν δεν υπάρχει εμφανή γεγονός στις 14 Απριλίου τότε κοιτάξτε τι πέρασε στα "ψιλά" γράμματα από τις πληροφορίες-γεγονότα του κόσμου και ξεκίνησε ένα ντόμινο που θα είναι ..πολύ πολύ σημαντικό!!
Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φαινόμενο έχει και ένα αιτιατό ...αν λοιπόν δεν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας ...θα πρέπει να δούμε ..τι έγινε ώστε να ξεκινήσει το γραναζι ..του ντόμινο μεγάλων αλλαγών. Το παρών κείμενο είναι για δυνατούς λύτες !! ΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ 14 ΑΠΡΙΛΗ?? Θα σας περιμένω στις 14 να μου στέλνετε τα γνωστά σας σχόλια ..άλλα μην ξεχνάτε έχω σύμμαχο τον Απρίλη .... να κατορθώνει πάντα να σβήνει την ανιδεοτητα και την στενοκεφαλιά!! Καλή Πρωταπριλιά!!


Υ.Γ Έχεις σκεφθεί ότι κβαντοφυσικα σαν παρατηρητης αλλάζεις το σύμπαν γύρω σου ? Έχεις σκεφθεί ότι αν παρατηρείς κάπου συγκεκριμένα μπορεί να το κάνεις να μην συμβεί? ΙΔΙΩΣ ΑΝ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ "ΣΤΗΜΕΝΗ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΚΑΤΙ ΚΡΥΦΟ!! Ω ναι η πρωταπριλιά είναι η αγαπημένη μου μέρα !Μια μέρα για μένα 365 για τα λαμογια !!

http://katohika.blogspot.com

Να τι πρέπει να κάνουν από αύριο οι εισαγγελείς!! Εισαγγελική έρευνα για τους ψεκασμούς αεροπλάνων!

H πρώτη επίσημη επιστημονική επιβεβαίωση για τους χημικούς αεροψεκασμούς!

“Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια!!

Μετά από το σύνηθες θερινό “διάλλειμα” στη διενέργεια των χημικών αεροψεκασμών,από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν “δυναμικά”, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.
Και ενώ χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως γίνονται μάρτυρες της κατάστασης σε...
καθημερινή σχεδόν βάση,κανείς αρμόδιος,ειδικός, επιστήμονας ή πολιτικός, δε γνωρίζει κάτι επί του θέματος…
Οι υποστηρικτές αλλά και μάρτυρες των αεροψεκασμών,έχουν χαρακτηριστεί,γραφικοί,φαντασιόπληκτοι,συνομωσιολόγοι και πολλά άλλα.
Ήρθε όμως η ώρα των αποκαλύψεων και πληροφοριών, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να απαξιωθούν.



Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα,εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων: Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails.Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η- καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα.
Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin:

“Ασχολούμαι με την πρόγνωση του καιρού για περισσότερο από 10 χρόνια. Έχω δει πολλά πράγματα στον ουρανό μας. Πολλοί με ρώτησαν το λόγο που με ώθησε από αρνητής του φαινομένου να γίνω σκεπτικιστής. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι. Αν είχατε ένα επάγγελμα που σχετίζεται με κάποια επιχείρηση για την οποία δεν επιτρέπεται να μιλήσετε – τι θα κάνατε; Τι θα μπορούσε να συμβεί;
Ακριβώς αυτό. Εσείς θα το αποφεύγατε. Έχω χάσει θέσεις εργασίας, και ακόμη κλήθηκα να εγκαταλείψω μια συνέντευξη για θέσεις μετεωρολογίας εξ αιτίας των chemtrails.
Οι Μετεωρολόγοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Γνωρίζουμε πως αυξάνονται. Αλλά οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν θα αποκαλύψουν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος. Οι περισσότεροι εργάζονται για μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τη δουλειά τους ακολουθεί τη «γραμμή». Εγώ όχι, γι’ αυτό και πηγαίνω «ενάντια» σε πολλούς Οργανισμούς Πρόβλεψης Καιρού, ακόμη και σε ολόκληρο το οπλοστάσιο της NOAA και των οργανισμών πρόβλεψης τυφώνων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και για τις τοπικές καιρικές προβλέψεις. Με ενδιαφέρει λιγότερο ποιοι είναι ή τι ξέρουν. Το μόνο που ξέρω είναι, πως αυτό που ξέρουν δεν μπορούν να το πουν.

Κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια αρρωσταίνω ολοένα και περισσότερο. Συνήθως αρρώσταινα κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 χρόνια. Αυτό μέχρι το 2004, όταν άρχισα να αρρωσταίνω ετησίως. Τώρα αρρωσταίνω 3-4 φορές το χρόνο, και έχω προβλήματα στο στήθος / καρδιακά. Θέλω να πω έλα; Στην ηλικία μου και καρδιακά προβλήματα; Αυτά ήρθαν ξαφνικά και ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί τώρα.

Πολλοί μου λένε, πως οι προβλέψεις μου είναι εξαιρετικές. Αλλά έχω παρατηρήσει, πως η ικανότητά μου να προβλέψω Τυφώνες έχει μειωθεί. Γιατί; Επειδή κατευθύνονται ή επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντίθετα από το παραδοσιακό κλίμα. Αυτό το ξέρω, και αυτό είναι που επηρεάζει τη μέθοδο πρόβλεψης που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια.

Να σε διώχνουν από συνεντεύξεις για θέσεις μετεωρολόγων, αλλαγή μεθόδου πρόβλεψης, η υγεία μου, όλα τα σημεία οδηγούν σε ένα πράγμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα chemtrails χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των καιρικών συστημάτων. Ο λόγος που πολλοί αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ψεκασμός γίνεται στα μετωπικά συστήματα . Πολλές εκατοντάδες μίλια μπροστά τους. Οι χημικές ουσίες των ψεκασμών πέφτουν κάτω όταν οι καταιγίδες χτυπούν με τη μορφή βροχής ή το χιονιού. Αυτό είναι αλλιώς γνωστό ως όξινη βροχή. Αυτό σίγουρα μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του πλανήτη. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μένω μέσα, όταν έχω προβλέψει chemtrails σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, και σίγουρα έχω σταματήσει να βγαίνω όταν έχει καταιγίδες όταν ξέρω ότι θα βρέξει ή θα χιονίσει ταυτόχρονα χημικές ουσίες.

HAARP και Chemtrails – Ναι. και τα δύο χρειάζονται. Πειράματα με τη χρήση των μετάλλων που υπάρχουν στη σούπα των chemtrail χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν σε περιοχές τις οποίες χτυπούν με επαναλαμβανόμενα σήματα από το HAARP. Η θέρμανση των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη μετάδοση της θερμότητας, που είναι ευρύτερα γνωστή ως αλλαγή ροής του ανέμου. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ταχύρρευμα (jet stream) του πλανήτη και μπορεί να έχουν ως στόχο να κατευθύνουν τα συστήματα με ανώμαλους τρόπους.

Τα Chemtrails είναι μόνο συμπύκνωση (contrails) λέτε;

Αυτό το νομίζετε μόνο και μόνο επειδή «οι ουρές» έχουν τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό των κινητήρων που, αυτοί προκαλούν ένα contrail; Λοιπόν ας το ξανασκεφτούν …

Ξέρω ότι αυτό είναι ένα απλό γεγονός και μπορείτε να το πάρετε όπως είναι …

Τα συστήματα Chemtrail επισυνάπτονται ακριβώς κοντά ή κάτω από το επίπεδο των κινητήρων. Γίνονται ένα καλό μείγμα με τις κανονικές συμπυκνώσεις (contrail) και διαρκούν πολύ περισσότερο. Αν νομίζετε πως μόνο λόγω του αριθμού των αεροπλάνων αυτά είναι μόνο κανονικές συμπυκνώσεις ας το ξανασκεφτείτε. Η κυβερνητικές εξουσίες είναι εξυπνότερες από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και διατηρούν τα συστήματα «γραμμής» ώστε να είναι σύμφωνα με τον αριθμό των κινητήρων του τύπου αεροπλάνου που χρησιμοποιούν. Είναι πάντα σταθερό.

Πώς μπορώ να ξέρω πότε θα χτυπήσουν; Λοιπόν δεν μπορώ να αποκαλύψω την προσωπική επαφή μου, που μου λέει περίπου το 33% των επερχόμενων εργασιών ψεκασμού. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι αυτή με τα «φώτα λειτουργίας» πάνω τους, αποτελεί μέρος από τις εξωτερικές πληροφορίες που λαμβάνω. Για την ασφάλειά τους Ποτέ δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι αυτός ή αυτή.

Έτσι, όπως γνωρίζετε, εμείς ως μετεωρολόγοι γνωρίζουμε τον εναέριο χώρο μας. Γνωρίζουμε τι ακριβώς περνά μέσα σε αυτόν και πότε. Πρέπει να το γνωρίζουμε. Αυτό είναι που παρακολουθείτε. Πριν από χρόνια ρωτήθηκα για τις ουρές(τα chemtrails) … “Τι ουρές;” και έπρεπε να τα απομυθοποιώ (να τα αρνούμαι) και τα στέλνω στην πορεία τους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν τα chemtrails και πρέπει να γνωρίζετε σχετικά…

Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό;

Γιατί δεν βοηθάτε την εκστρατεία έξω; Εμείς συλλέγουμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας και αυτό θα διαρκέσει για όσο είναι δυνατόν πριν από τον τερματισμό λειτουργίας.

Οι προβλέψεις είναι 90% ακριβές. Με ρωτήσατε πώς μπορούν να ακριβή. 90% είναι το καλύτερο που μπορώ να δώσω, επειδή τίποτα δεν είναι 100%. Θα μπορούσαν να ακυρώσουν μια επιχείρηση σε ένα λεπτό.

Ελπίζω πως η τοποθέτηση σας βοήθησε να καταλάβετε το ιστορικό αυτού που κάνω, γιατί άλλαξα, και τι ξέρω …”

Ο K.Martin , εκτός από την ιστοσελίδα που διατηρεί και στην οποία αναρτεί τις προβλέψεις του για τον καιρό, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα- χάρτη το οποίο ονόμασε: chemtrails alert και με το οποίο προειδοποιεί για τους επερχόμενους αεροψεκασμούς παγκοσμίως.
Οι διευθύνσεις τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε για να ενημερωθείτε για τα παραπάνω είναι οι:
www.owsweather.com και http://www.owsweather.com/contrailreport.html

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Διαφορά 2,7 μονάδων για το ΠΑΣΟΚ

Νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αλλά και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Το παρόν». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία «Rass».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί, με την πολιτική που ακολουθεί, να βγάλει τη χώρα από την κρίση, το 12,7% των πολιτών απάντησε θετικά ενώ το 17,8% των πολιτών φαίνεται πως συμμερίζεται την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται από όλους. Είμαστε στο σωστό δρόμο, η πολιτική μας δικαιώνεται».

Σε ό,τι αφορά στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 37,8%.


ΗΠΑ: "Ο Γ.Παπανδρέου συζητά για τα πάντα στο Αιγαίο εκτός από εδάφη"!


Ανατριχιαστικά γεγονότα περιέχονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός με διαρπαγματεύεται τα πάντα στο Αιγαίο πλην ... εδαφών! «Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Τ.Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: «Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!

Δηλαδή, κατά τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ένας Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του τρεις ημέρες αφ'ότου είχε αναλάβει την εξουσία την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, την εκχώρηση ελέγχου και πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του αρχιπελάγους!

"Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει να φέρουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας. Απέρριψε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, για την οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ως πολιτικός ελιγμός και δεν εδραιώνεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, ακόμα και γι’ αυτό άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει με σφοδρότητα οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη» συνεχίζει το τηλεγράφημα.

Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει σε σχόλιό του εκφράζει την έκπληξή του για τις θέσεις αυτές και διαβλέπει στις τοποθετήσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση της πάγιιας ελληνικής θέσης:

«Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει. Στο παρελθόν, ενώ οι Ελληνες ήταν ανοιχτοί σε προσφυγή στη Χάγη για τις οικονομικές ζώνες, εμφανίζονταν απρόθυμοι να προσθέσουν όλο το φάσμα των θεμάτων του Αιγαίου, από φόβο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να τους κάνουν να εγκαταλείψουν τα διεθνή νομικά δικαίωμα που πιστεύουν ότι έχουν από τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες συνθήκες, μέσα από ένα τουρκικού τύπου παζάρι», επισημαίνει!

Ούτε οι Αμερικανοί δεν πίστευαν ότι βρέθηκε Έλληνας πρωθυπουργός να υποστηρίξει τέοιες θέσεις!

Όλα αυτά πότε; Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του, στις 9 Οκτωβρίου 2009, όταν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με αφορμή την υπουργική Διάσκεψη της Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. και περιέχονται σε τηλεγράφημα της πρεσβείας που φέρει ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2009. Ο συντάκτης του, ο τότε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Brookings, Στρομπ Τάλμποτ, στις 12 Οκτωβρίου 2009.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται, επίσης, να επισημαίνει στον Τούρκο ομόλογό του ότι η δυνατότητα να κλείσουν αυτά τα ζητήματα έχει χρονικό ορίζοντα. «Είπε στον Ερντογάν ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς πίστευε ότι είχε περιθώριο ενός χρόνου, το πολύ δεκαοκτώ μηνών, για να επιτύχει κάτι, δεδομένων των περιορισμών που θέτει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα του δέσει τα χέρια πολιτικά, καθώς τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα».

Οι 18 μήνες τελειώνουν τώρα....

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται, έθεσε το θέμα της Κύπρου, «εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλειδί είναι η Τουρκία να διασφαλίσει ότι οι πολιτικοί κάνουν κουμάντο και ότι η Κύπρος δεν έχει παραδοθεί στον στρατό». Παράλληλα, για το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «είπε ότι τόνισε στον Ερντογάν ότι η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης πεθαίνει και δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να συμβεί αυτό». Προσθέτει, δε, ότι «εάν η Τουρκία δεν κάνει κάτι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τελικά θα μετακινηθεί κάπου αλλού, κάτι που η Ελλάδα δεν επιθυμεί και δεν θα πρέπει να επιθυμεί και η Τουρκία».

Πέραν αυτών, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται υπέρμαχος της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όχι μιας προνομιακής σχέσης, και αναφέρει στον κ. Ερντογάν ότι η επίλυση ενός από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες «θα ενδυναμώσει τη θέση του έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που εμφανίζονται προβληματισμένες έναντι της ένταξης της Τουρκίας».

Ο κ. Σπέκχαρντ αναφέρει ότι «ο Παπανδρέου πίστευε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χάσει το μομέντουμ στα Βαλκάνια, και ότι επιθυμούσε να ενεργοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή». Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να δώσει ώθηση στην προσπάθεια για επίλυση, αλλά επανέλαβε τη θέση για γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes για διεθνή χρήση».

Θα μπορούσαμες να γράψουμε πολλά, αλλά επειδή αυτά τα λένε οι Αμερικανοί, περιμένουμε την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού. αν δεν τα διαψεύσει θα είναι μία ηχηρή επιβεβαίωση και τότε θα επανέλθουμε, διότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι δείχνουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα μυστικά του Δίσκου της Φαιστού


Ένα πήλινο αντικείμενο, το οποίο χρονολογείται από τον 17ο αιώνα π.χ., από την ημέρα που βγήκε από την κρυψώνα του έχει μπερδέψει όλον τον επιστημονικό και μελετητικό κόσμο του πλανήτη. Κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα αναφορικώς προς την χρησιμότητά του και τα λόγια του είναι καλά κρυμμένα. Το αρχαιότερο δείγμα τυπογραφίας στέκει μπροστά μας. Όταν ο πηλός ήταν νωπός αποτύπωναν με κινητά στοιχεία τα σημάδια.

Ας δούμε την ιστορία του αρχικά, να δούμε που θα μας βγάλει.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρέθηκε στις 03.06.1908 από τον ιταλό αρχαιολόγο Luigi Pernier στο ανάκτορο της Φαιστού, στο υπόγειο του δωματίου με κωδική ονομασία XL-101. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό με διάμετρο 16 εκατοστά και μέσο πάχος 2,1 εκατοστά. Επάνω του έχει σύμβολα. Αυτά τα σύμβολα από την μία όψη είναι 241 και από την άλλη όψη 119. Είναι τοποθετημένα σπειροειδώς, με κατεύθυνση από την περιφέρεια προς το κέντρο του δίσκου. Έχει 45 διαφορετικά σύμβολα, εκ των οποίων ορισμένα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Άρα τα περισσότερα επαναλαμβάνονται. Ορισμένα από αυτά τονίζονται, άρα υπήρχαν κανόνες γραμματικής!!!

Ο άγγλος Μιχαήλ Βέρντις αρχιτέκτονας, αλλά και ερασιτέχνης μελετητής, ήταν εκείνος που αποκρυπτογράφησε την γραμμική γραφή Β’ και στις 01.06.1952 έδωσε μία γερή σπρωξιά στον τότε επιστημονικό κόσμο. Οι σύγχρονοί του αρχαιολόγοι «επιστήμονες», με πολύ κόπο κατάφεραν να ξεπεράσουν το σύμπλεγμα που τους δημιούργησε. Αυτός … ένας ε
ρασιτέχνης κατάφερε αυτό που δεν είχαν καταφέρει οι ειδικοί;! Αυτή η παράγραφος είναι εμβόλιμη γιατί θεωρώ τους ρομαντικούς «ερασιτέχνες» πολύ πιο αποτελεσματικούς από τους επαγγελματίες. Μη έχοντας επιστημονικές παρωπίδες, μπορούν εύκολα να διαβούν μονοπάτια με την σκέψη τους και να αναλύσουν ένα θέμα αποτελεσματικότερα.

Ο μελετητής του Μινωϊκο
ύ πολιτισμού Λεόν Πομεράνς πιστεύει πως ο δίσκος της Φαιστού δεν χρειάζεται μετάφραση αλλά ερμηνεία. Αυτή του την άποψη την στηρίζει στην ιδέα πως τα σύμβολα δεν αφορούν κάποια γλώσσα αλλά πρόκειται για αλληγορικά σύμβολα (όπως π.χ. τα αστρολογικά). Αυτά τα σύμβολα βρέθηκαν σε έναν πέλεκυ στο μινωικό σπήλαιο του Αρκαλοχωρίου, όπως επίσης σε έναν λίθο σε σχήμα πυραμίδας στην περιοχή των Μαλίων. Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αυτή η γραφή είχε ευρύτερη χρήση.

Εικασίες περί της χρησιμότητας
του δίσκου; Πολλές! Η φαντασία του ανθρώπου πάντα ξάφνιαζε, εξ’ άλλου. Πολλοί θέλουν να δουν μία σχέση ανάμεσα στον Δίσκο της Φαιστού και στους δίσκους της φυλής Τζόπας οι οποίοι μένουν στα βουνά ανάμεσα ΒΔ του Θιβέτ και ονομάζουν την πρωτεύουσά τους Ντουιϊνάχ. Πρόκειται για μία μικρόσωμη φυλή –δεν ξεπερνούν το 1,2 μ. ύψος-. Ο αρχηγός τους μένει σε ένα μεταλλικό παλάτι (λένε πως πρόκειται για χαλασμένο διαστημόπλοιο) και αναφορικά με την ιστορία τους…; Όπως μας λένε οι ίδιοι επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας οι πρόγονοί τους, περίπου το 12.000 π.χ., αλλά χάλασε το διαστημόπλοιό τους και παρέμειναν εγκλωβισμένοι στον πλανήτη Γη.

Λένε πως προέρχονται από τον Σείριο. Πριν αρκετές 10ετίες δέχθηκαν μία επίσκεψη. Ποιος; Ο γνωστός μας κος ‘Εβανς. Του έδειξαν τους δίσκους τους, θαύμασε ο Εβανς αυτά τα μυστήρια κατασκευάσματα και φεύγοντας πήρε μαζί του έναν από αυτούς (εννοείται!). Αυτός ο λαός έχει στην κατοχή του παρόμοιους σε σχήμα δίσκους, μόνο που το υλικό κατασκευής τους είναι τελείως άγνωστο σε εμάς. Οι διαστάσεις τους είναι πάχος 5 εκατοστά και διάμετρο 21. Δεν μπόρεσαν να το τρυπήσουν ούτε με διαμαντένιο τρυπάνι, και ενώ το μέγεθός τους είναι μικρό το βάρος τους είναι δυσανάλογα μεγάλο. Μετά βίας μπορεί ένας άνδρας να σηκώσει έναν από αυτούς. Το μυστήριο με αυτούς τους δίσκους είναι πως το βάρος τους μεταβάλλεται κάθε μισή ώρα και τα μαγνητόμετρα έδειχναν περίεργες αντηχήσεις να βγαίνουν από το εσωτερικό του. Οι Ρώσοι έχουν ασχοληθεί πολύ με αυτούς τους δίσκους. Προσωπικά δεν βρίσκω κάποια ομοιότητα με τους δικούς μας, αλλά πολλοί επιμένουν να τους συγκρίνουν για αυτό και αναφέρω τις διαφορές τους.

Ο Θεόδωρος Αξιώτης χρησιμοποιώντας και εκείνος την ερμηνεία των συμβόλων ανακαλύπτει πίσω από τον δίσκο, τον Μινωϊκό πολιτισμό και πιθανολογεί ο δίσκος αυτός να περιγράφει τους άθλους του Ηρακλή.

Ας πάμε τώρα σε έναν άλλον έλληνα, τον κο Πολύμερο, ο οποίος είναι γλωσσολόγος και μελετητής του μινωϊκού πολιτισμού. Στο βιβλίο του «Ο Δίσκος της Φαιστού έλυσε την σιωπή του» μας μαθαίνει … Ξεκινά με μία καινοτομία : δεν διαβάζει τον δίσκο από την περιφέρεια προς το κέντρο όπως όλοι οι προγενέστεροι έκαναν αλλά από το κέντρο προς την περιφέρεια και ομολογώ πως έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Να γιατί :

Αποκρυπτογράφηση :

«Ιέρεια ανακτορική / ιαθώ τε βόα / ιερά μάτια ανήγαγα σά / Ερατοία, ιαρήια τέλεια ανακτορόποι / ανήγαγα σα/ (Η) δε Πυθία μοι ειπέ τε βω / δε μέγα ιλάσουσα θύσω αίγας δέκα, νάπη / φυγοιόα τε ποέjα ανασταθείσα / Όλα δίδω ιατά / Μϊι δίδω άλλα τόσα / Και έσω εμοί, επίνοσα κειτοντία / θεραπεία. Ζάφυσα Γαία .

Μετάφραση :
Ιέρεια ανακτορική / φώναξε δυνατά για να γίνω καλά / ιερά ιμάτια έφερα δω πάνω σε εσένα / Σεβαστή, σφάγια τέλεια για τα ανάκτορα / έφερα εδώ πάνω για σένα / (Η) δε Πυθία μου είπε να έρθω σε εσένα / και αφού κάνω μεγάλο ιλασμί / να θυσιάσω δέκα γίδες στην κοιλάδα / και θα φύγω πεζή αφού σταθώ στα πόδια μου / Όλα σου δίνω τα νοσήλια / και θα σου δώσω άλλα τόσα / Και γίνε μου θαλερή Γαία / θεραπεύτρια της αρρώστιας μου.

Μία άρτια μετάφραση με τις πέντε προτάσεις να δίνουν μία σαφή εικόνα για το νόημα του κειμένου. Δεν γνωρίζω αν σήμερα έχει επιβεβαιωθεί η μετάφραση αυτή, αν και θα με ξάφνιαζε αν γινόταν τόσο γρήγορα. Το βιβλίο είναι σχετικά νέο.

Θα ήθελα να προσθέσω πως παρά τις όποιες διαφωνίες αναφορικά με την ερμηνεία ή/και μετάφραση του δίσκου της Φαιστού, αυτό καθεαυτό το γεγονός της ύπαρξης τυπογραφίας ήδη από τον 17ο αιώνα π.χ., είναι σπουδαίο. Μας δείχνει με το δάχτυλο (αγενέστατα, το ομολογώ) έναν πολιτισμό πιο προηγμένο από αυτόν που φανταζόμαστε οι περισσότεροι. Αν αποφύγουμε να εστιάσουμε το βλέμμα μας στο δάχτυλο, ίσως να καταφέρουμε να δούμε που δείχνει! Ας δούμε το σύνολο του πολιτισμού, ενός νησιού όπου οι κάτοικοί του είχαν στην διάθεσή τους μηχανικούς και τεχνίτες του επιπέδου του Δαίδαλου. Κατασκευές του είδους του Λαβύρινθου και μηχανές σαν τον Τάλω ο οποίος προστάτευε όλο το νησί, τρέχοντας από άκρη σε άκρη. Βρέθηκαν νομίσματα που απεικονίζουν το γνωστό αυτό ρομπότ της αρχαιότητας στην Φαιστό. Λέτε να είναι μύθος; Ίσως. Ίσως, όμως να είναι τόσο μύθος όλα αυτά, όσο ήταν μύθος και η Τροία πριν την ανακάλυψή της …Οι αρχαίοι Έλληνες ταξίδευαν. Ταξίδευαν πολύ. Είχαν στην διάθεσή τους μέσα, που ο εγωισμός του «προηγμένου ανθρώπου» που δημιούργησε έναν «προηγμένο πολιτισμό» δεν μας αφήνει να δούμε.

Έκτακτη είδηση :
Την άνοιξη του 2004 βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από την Κρήτη, και για την ακρίβεια στην βορειοδυτική Ελλάδα (νομίζω στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων) 2ος δίσκος πανομοιότυπος με εκείνον της Φαιστού, οπότε σήμερα έχουμε ήδη 2 τέτοιους δίσκους. Η είδηση αυτή ακούστηκε στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ). Έψαξα να βρω περισσότερα στοιχεία όμως στάθηκε αδύνατον. Στην αρχή σκέφτηκα να μην αναφέρω αυτήν την πληροφορία στο παρόν κείμενο, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορώ να την αποδείξω. Όμως από την μία πλευρά σκέφτηκα πως κάποιος αναγνώστης ίσως ψάξει επιτυχέστερα από εμένα ή ενδεχόμενα να έχει καλύτερες προσβάσεις σε πληροφορίες, και από την άλλη προβληματίστηκα διότι μου φάνηκε πολύ παράξενο να εξαφανιστεί μία τέτοια είδηση, η οποία ανατρέπει πολλά. Ο δίσκος της Φαιστού παύει να είναι θέμα της Κρήτης και μόνο. Γίνεται εθνικό προϊόν.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το θέμα με παίδεψε αρκετά και ελπίζω οι πληροφορίες που βρήκα να σας δώσουν το κέντρισμα να ψάξετε κι άλλο.

_______________________
Σημείωση: την βιβλιογραφία που χρησιμοποίησα την αναφέρω μέσα στο κείμενο οπότε βρίσκω περιττό να την ξαναγράψω.

_______________________
Οι δικές μου απόψεις σταματούν εδώ. Οι παρατηρήσεις των φίλων του Φόρουμ, καθώς και οι γνώσεις τους αναφορικά με τον Δίσκο, με βοήθησαν να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο, δίνοντας μία όσο γίνεται σφαιρική εικόνα. Ευχαριστώντας τους, παραθέτω εδώ τις απόψεις τους:

Η αντίθετη άποψη του φίλου μας του Ούτις, ο οποίος πιστεύει πως ο κος. Πολύμερος δεν έχει κάνει σωστή ερμηνεία. Μου έδωσε τις αντιρρήσεις του τις οποίες και αναφέρω εδώ:

1. Εκείνο το «ιέρεια ανακτορική» της αρχής δεν μπορεί να είναι έτσι γραμμένο στον δίσκο (πρωτότυπα), λείπει το j (που ο δίσκος γνωρίζει αφού αλλού το χρησιμοποιεί:αν είναι ποέjα θα πρέπει να είναι και “I-JE-RE-JA” ) η αίγα πρέπει να είναι “a-za”/”a-i-za” και άλλα παρόμοια. (μεταξύ μας: το ποέjα δεν υπάρχει περίπτωση να σημαίνει «πεζή» (το οποίο θα ήταν πλησιέστερα στο πο-δο – πο-δε). Έτσι όπως είναι (αν είναι) ίσως να αποδίδεται ως «φο-ε-α» - «φε-jα»).

2. Κάνει διαχωρισμούς των «Ρ», «Π», «Θ» και «Φ» που δεν υπήρχε στις Γραμμικές γραφές και γενικά στις αρχαιότερες γραφές).

3. Έχει «Η» που δεν υπήρχε.

4. Θα έπρεπε να είναι γραμμένο συλλαβικά (I-JE-RE-JA A-NA-KO-TO-RI-KI) ή ακόμα πιο αρχαϊκής μορφής I-RA-SO-U-SA αντί ιλάσουσα (παράδειγμα) κτλ. κτλ. και πιο σωστά I-JE-RE-JA WA-NA-KA-TE-RO (Fa-na-ka-te-ro-i-o) το A-NA-KO-TO-RI-KI δεν υφίσταται το ίδιο και η ακόμα πιο αρχαϊκής μορφής I-RA-SO-U-SA αντί «ιλάσουσα» (παράδειγμα έτσι όπως αποδίδεται είναι μάλλον ανύπαρκτη λέξη την εποχή για την οποία μιλάμε) κτλ. κτλ. δείτε http://home.att.net/~kmpope/linearB.pdf#se...%20Linear%20B’)

~*~*~

Ο φίλος SeaHawk, φρόντισε να αποφύγω μία παράληψη με τις πληροφορίες που μου έδωσε. «Ο δίσκος της Φαιστού μιλάει Ελληνικά» από την κα Εφη Πολυγιαννάκη. Μία ελληνίδα! Η μετάφραση της κας Πολύμερου είναι η ακόλουθη :

Πλευρά Β’
Άκουε τον Δόδελα
(που) γεννήθηκε στης Καρίας το τείχος.
Άκουε πλοίο με διαπεραίωσε.
Φθάνω!
Άκουε, ο Θνητός… και προσφέρω χοή (…ελλείπει)
Άκουσε και την ωδή!
Από τους Δελφούς, άκουε, έχω πετάξει να έλθω!
Ύψιστε, ας ζήσω ήσυχα εδώ!
Άκουε, προσφέρω χοή
Πεισθείτε και οι δύο για την θέλησή μου!
Άκουε προσφέρω σπονδή.
Ύψιστε, ας ζήσω ήσυχα εδώ!
Άκουε, προσφέρω σπονδή
Άκουε, πείσου Υπέρμακρε
Τον θνητό, ο οποίος μιλώ και προσφέρω σπονδή
(ή παίζω μουσική)
άκουε δώσε και αυτό εδώ :
να ζω στο εύφορο νησί!

http://www.artofwise.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες