Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» αναφέρουν οι Ούγγροι και αψηφούν Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε.


Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί...

«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να… θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:
«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.

«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την “εθνική συνοχή”».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.

Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.
Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.
Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.
Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».
Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!
Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι!

Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!
Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…
Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει…

πηγή: Γιώργος Δελαστίκ

Εμβόλιο μετατρέπει το AIDS σε… ήπια λοίμωξη(?)

Ένα νέο εμβόλιο για τον ιό HIV του AIDS μπορεί να μετατρέψει την επικίνδυνη ασθένεια που έχει ήδη σκοτώσει εκατομμύρια άτομα σε μια «ήπια χρόνια λοίμωξη», όπως αυτή που προκαλεί ο ιός του έρπητα.

Αυτό υπόσχονται ειδικοί του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου Ερευνας της Ισπανίας (CSIC) στη Μαδρίτη, οι....

οποίοι είδαν ότι στις πρώτες κλινικές δοκιμές εννέα στους δέκα εθελοντές που συμμετείχαν ανέπτυξαν ανοσολογική απόκριση στον ιό, ενώ το 85% εξ αυτών συνέχιζε να έχει ανοσία σχεδόν επί ένα έτος.

Λιγότερο μολυσματικός
Εάν τα πρώτα αυτά εντυπωσιακά αποτελέσματα επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερου εύρους δοκιμές, εκτιμάται ότι ο HIV θα αντιμετωπίζεται ως ένας ιός που θα είναι πολύ λιγότερο μολυσματικός.
Η επιτυχία του εμβολίου, που είναι γνωστό ως MVA-B, βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος να μαθαίνει πώς να αντιδρά μακροπρόθεσμα στα ιικά σωματίδια και στα μολυσμένα κύτταρα.

Το MVA-B αποτελεί ουσιαστικώς παραλλαγή ενός εμβολίου για την ευλογιά στο οποίο προστέθηκαν τέσσερα γονίδια του ΗIV, ανίκανα να παραγάγουν αντίγραφα, γεγονός που εγγυάται την ασφάλειά του.

Δοκιμές φάσης Ι
Οι πρώτες δοκιμές φάσης Ι σε ανθρώπους – των οποίων είχαν προηγηθεί άκρως επιτυχημένα πειράματα σε ποντίκια και σε πιθήκους – περιελάμβαναν 30 υγιείς εθελοντές. Από αυτούς, οι 24 έλαβαν το εμβόλιο MVA-B ενώ οι υπόλοιποι έξι εικονικό εμβόλιο.

Οι εθελοντές έλαβαν τρεις δόσεις του εμβολίου – στην αρχή της μελέτης, στην τέταρτη εβδομάδα και στην 16η εβδομάδα – και οι ερευνητές μελετούσαν την επίδραση του MVA-B μέσω εξετάσεων αίματος που διεξάγονταν ως το τέλος της δοκιμής (διήρκεσε συνολικά 11 μήνες).

Η έγχυση του εμβολίου σε υγιή άτομα είχε ως στόχο να «εκπαιδεύσει» το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να ανιχνεύει και να «πολεμά» τον ιό.

Η «φωτογραφία» του ιού
Oπως εξήγησε ο καθηγητής Μαριάνο Εστέμπαν από το CSIC «είναι σαν να δείχνουμε μια φωτογραφία του ιού στο ανοσοποιητικό σύστημα ώστε εκείνο να μπορεί να τον αναγνωρίζει σε περίπτωση που τον συναντήσει στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον καθηγητή το MVA-B δεν μπορεί να απομακρύνει τον ΗIV από τον οργανισμό, μπορεί όμως να μειώσει σημαντικά την ισχύ του. «Εάν ο ιός εισέλθει στο σώμα και προσπαθήσει να αναπτυχθεί σε ένα κύτταρο, το ανοσοποιητικό σύστημα θα είναι έτοιμο να εξουδετερώσει τον ιό και να καταστρέψει το μολυσμένο κύτταρο».

Οι δημιουργοί του εμβολίου ελπίζουν ότι εάν το «γενετικό κοκτέιλ» που ανέπτυξαν περάσει τις μελλοντικές δοκιμές φάσης ΙΙ και ΙΙΙ με επιτυχία και φθάσει τελικώς στο στάδιο της παραγωγής «στο μέλλον ο HIV θα μπορεί να συγκρίνεται με τον ιό του έρπητα». Αυτό σημαίνει ότι ο ιός του AIDS δεν θα προκαλεί σοβαρά συμπτώματα αλλά θα χαρακτηρίζεται ως μια ελάσσων λοίμωξη, η οποία θα έχει πολύ πιο ήπιο μολυσματικό προφίλ.

onnews

"Η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 15 Οκτωβρίου"! - "Δεν δίνεται η 6η δόση"

Σε άμεση χρεοκοπία θα οδηγηθεί η Ελλάδα στις 15 Οκτωβρίου αναφέρει το σημερινό φύλλο των «Financial Times Deutschland». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στη Γερμανία συζητείται το ενδεχόμενο η τρόικα, μετά την έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων του EFSF, να αρνηθεί τη χορήγηση της νέας δόσης προς την Ελλάδα και η χώρα να οδηγηθεί στην αδυναμία πληρωμών!

Κατ'αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί αναγκαστικό "κούρεμα" κατά 50-60%, δηλαδή κανονική πτώχευση, αλλά υποτίθεται ελεγχόμενη. Και λέμε¨"υποτίθεται" γιατί θα ρέπει να υπάρξει εγγύηση του ύπολοιπου 40-50% από την ΕΚΤ μέσω του EFSF. Το οποίο όμως δεν έχει κονδύλια αυτή την στιγμή.

Όπως αναφέρει το δημοσιευμα, την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, μιλώντας ενώπιον της Bundestag, είπε ότι η απόφαση για την επόμενη στην Ελλάδα θα ληφθεί στις 13 Οκτωβρίου, μετά δηλαδή από την έγκριση του διευρυμένου EFSF από τα κοινοβούλια των 17 χωρών του Ευρώ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η τρόϊκα θα εγκρίνει την αποδέσμευση της τρίτης δόσης.

Αν αληθεύει το δημοσίευμα, τότε κινούμαστε "επί ξηρού ακμής" και τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορα απ'ότι αναμένουν οι πάντες: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σημαίνει "κούρεμα" κατά 50 ή 60% όταν το προηγούμενο "κούρεμα" του 22% (σε θεωρητική βάση αφού αφορούσε κυρίως τους τόκους και την επιμήκυνση πληρωμής τους), ακόμα δεν έχει προχωρήσει. Με απλά λόγια: Θα εγγυηθούν την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας; Μπορούν; Ή θα κλείσουν τις κάνουλες οπότε αναγκαστικά η χώρα θα οδεύσει προς νέο νόμισμα;

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει εικόνα διάλυσης και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία. Ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος περιορίζεται με ύφος στρατηγού να ανακοινώνει μέτρα που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ, απλά γιατί οι περισσότεροι πολίτες αρνούνται να υπακούσουν, ο Γ.Παπανδρέου παρά τις δημόσιες εμφανίσεις του "έχει παραδώσει τα όπλα" και με απλά λόγα, αναζητείται ηγέτης ή κυβερνητικό σχήμα συγκυβέρνησης να μοιραστεί το βάρος που έχει σθνλιίψει τον νυν κυβερνητικό οργανισμό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΤΡΑΠΖΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

     
Δύο νέα ντοκουμέντα φέρνει στο φως η zougla.gr. Τo πρώτο αφορά σε αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της «Εθνικής Τράπεζας» με τρία έγγραφα και το δεύτερο σε αλληλογραφία μεταξύ της «Ιωνικής Τράπεζας» και της «Εθνικής».


Το ζήτημα είναι πάντα το ίδιο και επικεντρώνεται στην αξία των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».

Η πρώτη σειρά των τριών εγγράφων έχει εξαιρετική σημασία, αφού καταδεικνύει πως το έτος 1939 υπάρχει σαφές ενδιαφέρον του Υπουργείου Οικονομικών για το πώς καταβάλλεται το τίμημα έναντι κάθε μετοχής. Το Υπουργείο ερωτά αν το ποσόν (αξία) καταβάλλεται εφάπαξ ή τμηματικώς.



Το πρώτο εγχείρημα της «Εθνικής» να απαντήσει στο υπουργείο είναι άκρως διαφωτιστικό. Σε εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας, ο συντάκτης διερωτάται αν η απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να είναι η αρμόζουσα ή κάπως… διαφορετική, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Τραπέζης.

Το τρίτο έγγραφο (όλες οι ημερομηνίες αφορούν το 1939), που είναι και η τελική απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, απαριθμεί μία σειρά από στοιχεία.

Ενώ για την απόφαση συγχωνεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής» παραθέτει στοιχεία, όπως αποφάσεις υπουργού, Φύλλο της Κυβερνήσεως κ.λπ., για την πράξη ειδικής εκκαθάρισης απλώς επαναλαμβάνει τα γνωστά, ότι δηλαδή ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1939, χωρίς ωστόσο να παρατίθενται τα απαιτούμενα έγγραφα που πιστοποιούν επισήμως την ολοκλήρωση της εκκαθαρίσεως.

Παράλληλα, ανακοινώνει στο Υπουργείο Οικονομικών πως το καταβληθέν ποσόν ανά μετοχή στους μετόχους της «Τράπεζας της Ανατολής» ήδη από το 1932 και που ανέρχεται στις 200 δραχμές ανά μετοχή αποτελεί την οριστική καταβολή εκ μέρους της «Εθνικής» στους μετόχους, διότι τελικά η συγχώνευση προκάλεσε «άνοιγμα» και απώλειες.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο ερευνητής είναι ξεκάθαρο. Το 1932 καταβλήθηκε ένα ποσό 200 δραχμών στους μετόχους της «Τράπεζας της Ανατολής», οι 150 δραχμές ως προς την αξία ανά μετοχή και 50 δραχμές ως « ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ», αναμένοντας την ειδική εκκαθάριση. Κουβέντα για τις μετοχές σε χρυσά γαλλικά φράγκα. Επτά χρόνια μετά, το 1939, η «Εθνική», αφού πρώτα επιχειρεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, ομολογώντας πως ενδεχομένως θα πρέπει η επίσημη απάντησή της στα ερωτήματα του Υπουργείου Οικονομικών να μην ήταν απολύτως ακριβής αλλά «μεσοβέζικη», καταλήγει πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτε και σε κανέναν, διότι η συγχώνευση της «Τράπεζας της Ανατολής» απεδείχθη τελικά... ασύμφορη.

Και σε αυτά τα έγγραφα, όπως και στα άλλα δύο που παρουσίασε η zougla.gr προ ημερών, ένα του 1939 επίσης και ένα του Μαΐου 1940, δεν γίνεται κάποια αναφορά σε επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, που είναι τελικά και το ζητούμενο.

Στον χορό και η «Ιωνική»

Πολλά χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 1948, η «Ιωνική» απευθύνεται στην «Εθνική» και ζητεί να πληροφορηθεί την αξία των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», διότι ένας πελάτης, μία γαλλική τράπεζα δηλαδή, κατέχει 150 μετοχές και επιθυμεί να γνωρίζει την αξία τους. Δέκα χρόνια περίπου μετά την υποτιθέμενη (κατά την «Εθνική» πάντα) ολοκλήρωση της εκκαθαρίσεως, οι πελάτες, διεθνείς και ημεδαποί, ερωτούν να μάθουν τι συμβαίνει με τις μετοχές, για να εισπράξουν πανομοιότυπες απαντήσεις περί... ακύρωσης, εκμηδενισμού της αξίας ή ακόμη χειρότερα…



Η απάντηση στο παραπάνω έγγραφο



«Ό,τι πήρατε - πήρατε το 1932 και μάλιστα μεταξύ σας, δεν έχει άλλο, διότι δεν απέμεινε φράγκο». Ουδεμία, λοιπόν, νύξις για το πάπλωμα που είναι οι μετοχές των 125 γαλλικών χρυσών φράγκων με εγγύηση της Τράπεζας της Γαλλίας και αποτελούν τις αποταμιεύσεις πολιτών, της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=386788&cid=4


Ήταν ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες που διασφάλιζαν επί δεκαετίες την «ομερτά», τον κώδικα σιωπής που κάλυπτε την υπόθεση «Τράπεζα της Ανατολής».

Πολλοί πρωταγωνιστές απεβίωσαν, πολλοί κάτοχοι μετοχών έφυγαν από τη ζωή, οι πολιτικοί που προσυπέγραψαν τα έγγραφα περί συγχωνεύσεως αποδήμησαν εις Κύριον, αλλά εν τέλει κάτι έμεινε. Τα χαρτιά.

Πολλά χρόνια αργότερα, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία, έχουν ξεχάσει την «Τράπεζα της Ανατολής».

Πολλοί, αλλά όχι όλοι. Ορισμένοι έχουν καλά φυλαγμένες τις μετοχές σε χαρτοφυλάκια και θυρίδες. Κάποιοι από αυτούς καταβάλλουν και φύλακτρα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν οι μετοχές αυτές, κατά τους ισχυρισμούς των τραπεζιτών, έχουν ακυρωθεί, η αξία τους έχει εκμηδενιστεί, οι μετοχές έχουν παραγραφεί; Πώς είναι δυνατόν να πληρώνει φύλακτρα για μετοχές μηδενικής αξίας; Εν πάση περιπτώσει, εκεί προς τις αρχές της Μεταπολίτευσης εμφανίζονται κύκλοι οι οποίοι κατέχουν μετοχές και γνωρίζουν την ιστορία τους. Παρατηρούνται επαφές τρίτου τύπου με πολιτικά πρόσωπα. Εμπλέκονται αντιπρόεδροι, πρόεδροι και υπουργοί, τραπεζίτες και παράγοντες. Εμπλέκονται και επιχειρηματίες.

Η «zougla.gr» και το «zougla radio» επιφυλάσσουν μία μεγάλη έκπληξη σε όσους αποτόλμησαν να λοιδορήσουν και μετά να υποβαθμίσουν την υπόθεση της μετοχής «τέρας». Επειδή λοιπόν «το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια», η υπόθεση αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Όπως άνοιξαν τα σεντούκια του παππού, έτσι ανοίγουν και τα στόματα.

Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, την Τετάρτη το μεσημέρι στις 13:00, θα απολαύσει ο τηλεακροατής μία σημαντική αποκάλυψη και θα την ευχαριστηθεί. Διότι θα ανακαλύψει πρόσωπα και πράγματα και θα συνδέσει καταστάσεις με πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου και, επιτέλους, θα αντιληφθεί το μέγεθος της υπόθεσης αυτής. Λίγη υπομονή ακόμη, διότι όπως λέει και ο λαός «το ψέμα έχει πάντα πολύ κοντά πόδια».

zougla.gr

Το κυνήγι του χρυσού...

Όποια μεριά κι αν κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο, οι διεθνείς τραπεζίτες θα βρεθούν ένα βήμα πλησιέστερα στη δημιουργία του δικού τους, παγκόσμιου, «μη ρευστού» νομίσματος.

του David G. Guyatt *

«Xρυσόμυγες» εναντίον του καρτέλ του χρυσού

Τους τελευταίους 18 μήνες, μία ομάδα ακτιβιστών, μέχρι τότε τελείως άγνωστη, εμφανίστηκε στο προσκήνιο, μονοπωλώντας τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού τύπου. Είναι μια ανεξάρτητη ομάδα οικονομολόγων, με το όνομα Κίνημα κατά του Τραστ του Χρυσού, ή GATA (Gold Anti-Trust Action). Μετά από ένα ήπιο ξεκίνημα, συνέχισαν τόσο ορμητικά που άρχισαν να προκαλούν κλυδωνισμούς στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς ολόκληρου του κόσμου. Τα μέλη της GATA είναι «χρυσόμυγες», - παρατσούκλι όσων πιστεύουν ότι ο χρυσός είναι ακόμα βασιλιάς και ότι οι οικονομικά ισχυρές χώρες, πρέπει να στηρίζουν το νόμισμά τους σε αποθέματα τους «ευγενούς» μετάλλου, έτσι ώστε να εξαφανισθεί η χωρίς αντίκρισμα κυκλοφορία χρήματος.

Εκείνο που είναι σημαντικό για την GATA, είναι πως το μέλη της έμαθαν ότι η αγορά χρυσού είναι προκαθορισμένη και ότι η τιμή του χρυσού παραμένει καθηλωμένη κάτω από τα 290 δολάρια η ουγκιά. «Γιατί είναι σημαντικό αυτό;» Πρώτον, γιατί οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η GATA, καταλήγουν με έμφαση στο συμπέρασμα πως οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street, και οι ανά τον κόσμο θυγατρικές τους, έχουν σχηματίσει ένα καρτέλ. Αυτό είναι παράνομο στις ΗΠΑ. Η GATA αποκαλεί τα μέλη αυτού του καρτέλ «κλίκα της συμπαιγνίας του χρυσού» και διατείνεται ότι η Goldman Sachs (την οποία περιπαικτικά ονομάζει "Hannibal Lector"), βρίσκεται στην κορυφή αυτής της ομάδας. Ένας ακόμα σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει να πάρετε σοβαρά την GATA, είναι οι ισχυρισμοί της για την αιτία του προκαθορισμού της τιμής του χρυσού.

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι τράπεζες που έκαναν συναλλαγές χρυσού, μπορούσαν να «νοικιάσουν» (να δανειστούν) χρυσό από τις κεντρικές τράπεζες με διεθνή επιτόκια, γύρω ή χαμηλότερα από 1% το χρόνο. Αυτό σήμαινε ότι η Goldman, για παράδειγμα, θα μπορούσε να δανειστεί χρυσό και να τον πουλήσει στην αγορά, και μ’ αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα – δεκάδες δισεκατομμύρια - που θα έπαιρνε, θα της κόστιζαν σχεδόν μηδενικό τόκο. Ύστερα, η κλίκα της συμπαιγνίας θα μπορούσε να επενδύσει όπου ήθελε αυτά τα άνευ κόστους κεφάλαια. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να αγοράσουν Κρατικά Ομόλογα, που αποδίδουν τόκο 6% και να καρπωθούν κέρδος 5%. Μπορεί το πέντε τοις εκατό να μην ακούγεται μεγάλο, αλλά εάν το πολλαπλασιάσουμε με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, προκύπτουν τεράστια υπερκέρδη.

Αυτό είναι ένα τυπικό «κόλπο» των τραπεζών της Wall Street και των διεθνών τραπεζών. Πουλώντας περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους πολίτες μιας χώρας και επενδύοντας τα χρήματα που αποκομίζουν στην αγορά ομολόγων της ίδιας αυτής χώρας, οι τραπεζίτες, απλώς απομυζούν από τους φορολογούμενους δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, στηρίζεται μερικώς σε αποθέματα χρυσού. Το δολάριο ΗΠΑ δεν στηρίζεται. Οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να αποδεσμεύσουν πλήρως το νόμισμά τους στο εγγύς μέλλον, καταλήγοντας έτσι σε μία κοινωνία «άνευ αντικρίσματος». Φαίνεται, πως η παγκόσμια τραπεζική αγορά, μάλλον έχει ασπασθεί την ιδέα του ψηφιακού χρήματος.

Εξάλλου, ήταν ο John Merriwether, το αφεντικό των αμοιβαίων κεφαλαίων «Διαχείριση Μακροπρόθεσμων Κεφαλαίων» (LTCM), που όπως λέγεται έκανε μια ιδιωτική, άτυπη συμφωνία με την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας. Ο Merriwether παλαιότερα ήταν επικεφαλής της διαθέσεως ομολόγων στη Salomon Brothers, επενδυτικής τράπεζας της Wall Street, μέχρι που πιάστηκε να προσπαθεί να χειραγωγήσει ένα ολόκληρο Ομολογιακό Δάνειο του Αμερικανικού Δημοσίου, αψηφώντας σκανδαλωδώς τις διατάξεις του χρηματιστηριακού εποπτικού σώματος, (Securities and Exchange Commission («SEC»).

Αφήνοντας πίσω του τη ζούγκλα του μπετόν της Wall Street, ο Merriwether ίδρυσε την LTCM σε ένα καταπράσινο προάστιο του Greenwich στο Connecticut, καθοδηγώντας τους περί την Wall Street, να την αποκαλούν «Salomon του Βορρά». Αν και φιγουράρισε με αποσιώπηση του ονόματος του στο πολυδιαβασμένο βιβλίο Liar’s poker, ο Merriwether, θεωρείτο ο «ανερχόμενος άνδρας» και τράβηξε στην εταιρία του, σαν διευθυντικά στελέχη, τους καλύτερους της Wall Street. Μεταξύ αυτών και δύο Νομπελίστες οικονομολόγοι και ένας πρώην αντιπρόεδρος του Federal Reserve της Αμερικής. Επίσης προσέλκυσε και τον Ιταλό Ακαδημαϊκό Καθηγητή Alberto Giovannini, ο οποίος θεωρείτο ότι ενεργούσε σαν ανεπίσημος αντιπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας.

Ο Giovannini ήθελε να χειραγωγήσει την αγορά η χαρούμενη ομάδα του Merriwether, ώστε να συγκλίνει η Ιταλία με τα κριτήρια συμμετοχής στη ζώνη του Ευρώ το 1999.

Η Wall Street και η ευρωπαϊκή κλίκα έτρεξαν πίσω από την LTCM σαν πεινασμένα σπουργίτια σε υπαίθριο πάρτυ. Όλοι ήθελαν ένα κομμάτι από τη δουλειά. Η Merrill Lynch ήταν πρώτη στη λίστα, με διάφορα είδη επενδύσεων στην LTCM. Όχι μόνο επένδυσε η Merrill σαν εταιρία, αλλά και όλα τα 123 διευθυντικά της στελέχη τοποθέτησαν 22 εκατομμύρια δολάρια, από το συνταξιοδοτικό τους ταμείο, σ’ αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια Αναφέρθηκε ότι μόνον ο Πρόεδρος της Merrill, David Komansky, επένδυσε 800.000 δολάρια. Οι Chase, Morgan, Lehman, Bear Sterns, Salomon, Union Bank of Switzerland, η Γερμανική Dresdner Bank, η Chinatrust της Ταϊβάν, η Bank of China, η Βρετανικοί Warburg , η Dillon Read, η Αμερικανο-Ελβετική τράπεζα CSFB, και μία σωρεία άλλων εξίσου επιφανών διεθνών τραπεζικών ομίλων συμμετείχαν στο κυνήγι του κέρδους των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Λέγεται πως η LTCM δανείστηκε μία μεγάλη ποσότητα χρυσού, την πούλησε και όσα έβγαλε τα έριξε στο «παιχνίδι» για να επιτύχει αυτόν και άλλους σκοπούς. Αυτή η «ανοικτή» θέση σε χρυσό είναι ένα λεπτό θέμα, απ’ όποια μεριά κι αν το δεις. Aξιόπιστες πηγές υπαινίσσονται ότι η «ιδιωτική βοήθεια σωτηρίας» που δόθηκε στην LTCM το 1998 από 14 από τις καλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης και της Wall Street (στην ουσία η ίδια κλίκα που τη στήριξε), περισσότερο αποσκοπούσε στο να καλύψει την «ανοικτή» θέση της εταιρίας σε χρυσό, παρά οτιδήποτε άλλο. Εν πάση περιπτώσει, χρειάστηκαν 12 μήνες για να κάνει η LTCM αρκετά κέρδη ώστε να αποπληρώσει το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε σηκώσει από το κοινό ταμείο βοήθειας η κλίκα της συμπαιγνίας.

Eυρώ εναντίον Δολλαρίου

Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου δεν είναι έργο του ΟΠΕΚ αλλά, αντιθέτως, είναι μία απελπισμένη τελευταία προσπάθεια, μέσα σ’ αυτό το κλίμα φόβου, να κρατηθεί η οικονομία των ΗΠΑ ζωηρή. Η τιμή του πετρελαίου εκφράζεται πάντα σε δολλάρια, και μπορεί κανείς να πει ότι το εμπάργκο/κρίση "Yom Kippur" του 1973-74 αποτελεί παράδειγμα περιπτώσεως, που μία κρίση πετρελαίου αναζωπύρωσε την αμερικάνικη οικονομία, σε μία εποχή που κινδύνευε σοβαρά.

Υπάρχουν όμως και ισχυρές δυνάμεις που περιμένουν στη σειρά για σιγουρέψουν την πτώση του Ευρώ. Προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allegemaine αναφέρει ότι το πλάνο των κεντρικών τραπεζών της Ομάδος των 7 Βιομηχανικών Χωρών (G7), να παρέμβουν στην αγορά συναλλάγματος για να ενισχύσουν το πάσχον Ευρώ, διέρρευσε από μία κεντρική τράπεζα εκτός της ζώνης του Ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο, η γιγαντιαία αμερικάνικη τράπεζα Citibank, μία μεγάλη δύναμη στις αγορές συναλλάγματος ανά τον κόσμο, έμαθε για την επικείμενη παρέμβαση και άρχισε να αγοράζει μεγάλα ποσά Ευρώ για λογαριασμό Αμερικάνικων αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία όμως δεν κατονόμασε. Αν και το όνομα των αμοιβαίων κεφαλαίων δεν αναφέρθηκε ποτέ στα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στον γράφοντα ότι ήταν η Moore Capital Investment, που πρόσφατα έγινε το Νούμερο 1 σε μέγεθος ενεργητικού (9 δις δολλάρια) και βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα έξι αμοιβαία κεφάλαια, σε ότι αφορά τα συνολικά αποτελέσματα. Οι εκ των έσω πληροφορίες για την επικείμενη παρέμβαση, επέτρεψαν στην Moore Capital Investment να αγοράσει ευρώ σε χαμηλή τιμή και μετά, καθώς η παρέμβαση εκτόξευσε την τιμή, να πουλήσει ότι συσσώρευσε και να βγάλει ένα εύκολο τεράστιο κέρδος. Η τελική επίπτωση βεβαίως θα ήταν να εξασθενήσει περισσότερο το ευρωπαϊκό νόμισμα, - πράγμα το οποίο και έγινε.

Κανείς όμως δεν αποκάλυψε ποια κεντρική τράπεζα άφησε να διαρρεύσει αυτή η ζωτικής σημασίας πληροφορία. Όμως, ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Moore Capital Investment και των διασυνδέσεών του, δίνει ακόμα μερικές ενδείξεις μηχανορραφίας. Έχει ανακοινωθεί ότι αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια ανήκουν κυρίως σε μία «ομάδα Ευρωπαίων επενδυτών». Ο Louis M. Bacon είναι ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος αυτής της εταιρίας αμοιβαίων κεφαλαίων, είναι επίσης και ο κύριος μέτοχος της Apex Silver Mines Limited, μία υπεράκτιας εταιρίας που υπερηφανεύεται ότι ελέγχει τα μεγαλύτερα ιδιωτικά αποθέματα αργύρου στον κόσμο. Άλλοι μέτοχοι της Apex είναι ο Paul Soros – μεγαλύτερος αδελφός του George Soros του περίφημου Quantum Group (εκ τύχης η Quantum κατέχει το 9.9% των μετοχών της Apex) – ο Thomas Kaplan και άλλοι που θεωρούνται προσκείμενοι των επιχειρήσεων Rothschilds. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί σημαντικό το γεγονός ότι η Moore Capital το 1993 μετέφερε τα κεντρικά της στο Rockefeller Center, καταλαμβάνοντας την πολυτελή σουίτα του τελευταίου ορόφου την οποία προηγουμένως είχε η τεράστια εταιρεία πετρελαίου, Exxon.

Μπορούμε, επίσης, να θυμηθούμε ότι ήταν ο George Soros εκείνος που, μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων του, επετέθη στο Βρετανικό νόμισμα το 1992, κίνηση που προκάλεσε μαζική απώλεια δισεκατομμυρίων λιρών στον Βρετανό φορολογούμενο και την παραίτηση του τότε Υπουργού Οικονομικών Norman Lamont. Εκείνη την εποχή ο Norman Lamont είχε αντιμετωπίσει καταιγίδα πυρών από την Bank of England, που διαφωνούσε με την οικονομική του πολιτική. Και όχι λιγότερο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η στερλίνα είχε ενταχθεί στον Μηχανισμό Ισοτιμιών Ευρωπαϊκών Νομισμάτων (ERM), ένα σύστημα, που δημιουργήθηκε ειδικά για να προετοιμάσει την νέα Ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, το Ευρώ. Οι συνέπειες της «Μαύρης Τετάρτης» των ελιγμών του Soros ήταν να εξαναγκασθεί η Βρετανία να αποχωρήσεις από το ERM.

Οι Rothschilds, βεβαίως, βρίσκονται στην καρδιά του Αγγλικού οικονομικού κατεστημένου, και για γενιές έχουν επιδείξει εξαιρετικά στενές σχέσεις με την Bank of England. Δεν εννοούμε ότι ήταν η «Γηραιά Κυρία» της Threadneedle Street, που άφησε να διαρρεύσει η πληροφορία της επικείμενης παρέμβασης για στήριξη του Ευρώ στους Rothschilds, οι οποίοι με τη σειρά τους την πέρασαν στον Bacon, που έκανε τη δουλειά μέσω Citibank. Τουλάχιστον όμως, μπορούμε να δείξουμε ότι αυτές οι διασυνδέσεις πράγματι υπάρχουν, και να επισημάνουμε την αντι-ευρωπαϊκή στάση της δεξιάς πτέρυγας της Βρετανικής ελίτ, που προσεγγίζει σε πολιτικό πάθος.

Και είναι οι Rothschilds, η Hambros, και άλλοι που βρίσκονται στο κέντρο της «ειδικής» Αγγλο-Αμερικανικής φιλίας, που ιστορικά συνδέεται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ – στο οποίο ο Bacon συνεισφέρει αδρά. Μόνο όταν κάποιος αρχίσει να ψάχνει τη σχέση των Ρεπουμπλικάνων με την καταφανή οικονομική απάτη της δεκαετίας του ’80, αρχίζει να καταλαβαίνει τη δυναμική της πολιτικής ισχύος.

Όποιος θέλει να μάθει πόσο ακριβώς στημένη είναι ολόκληρη η πολιτική και οικονομική διαδικασία, το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσει την πρόσφατη έκδοση του Al Martin, Οι Συνωμότες: Μυστικά ενός Αντι-Ιρανού Πληροφοριοδότη. Για μία βρετανική έκδοση παρόμοιων διασυνδέσεων (και θυμηθείτε ότι στην Αγγλία αυτά τα πράγματα συνήθως δεν γίνονται δημόσια γνωστά) οι αναγνώστες καλούνται να κατεβάσουν δωρεάν την ιστοσελίδα Η Μεγαλύτερη Απάτη του Κόσμου, του Gough, που αναλύει πώς οι Βρετανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των Rothschilds, Hambros, Lloyds και πολλών άλλων, φαίνεται να εμπλέκονται όλοι σε παρανομίες, αλλά με πλήρη προστασία από τον νόμο.

Εν τω μεταξύ, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι το βασικό (όχι όμως και το μόνο) όπλο του μυστικού «κλάμπ των δισεκατομμυριούχων», μιας κλίκας μυθικά πλούσιων, «απρόσβλητων» ατόμων που σε καθημερινή βάση χειραγωγούν τις παγκόσμιες οικονομικές αγορές αλλά και τις αγορές εμπορευμάτων. Σύμφωνα με καλώς πληροφορημένες, αξιόπιστες πηγές, λέγεται ότι το «κλάμπ», όπως συνήθως αποκαλείται, βρισκόταν πίσω από την κατάρρευση της Ασιατικής οικονομίας. Τα γεγονότα πυροδοτήθηκαν από έναν Ασιάτη τραπεζίτη κεντρικής τραπέζης, που δωροδοκήθηκε αδρά για να ξεκινήσει την χιονοστιβάδα. Λέγεται πως το μόνο που χρειάστηκε, ήταν ένα νόημα και ένα κλείσιμο του ματιού εκ μέρους της αμερικάνικης κυβέρνησης, για να ξεκινήσει μία ομάδα αμοιβαίων κεφαλαίων, το μεθοδικό σχέδιο που προκάλεσε την κατάρρευση της οικονομίας πολλών Ασιατικών χωρών – και στην πορεία να συσσωρεύσει τεράστια κέρδη. Απάτη, χειραγώγηση, κλοπές, τόσο μεγάλης έκτασης που είναι σχεδόν αδύνατο να τις συλλάβει το μυαλό του ανθρώπου, - και φόνοι εν ψυχρώ, όταν δείχνει πως τα πράγματα τείνει να αποκαλυφθούν. Εάν κανείς παρεκτραπεί, ή θεωρηθεί επικίνδυνος, ακόμα και εάν είναι μέλος του κλαμπ, κανονίζεται με τον κλασικό τρόπο των Ρωμαίων. Ονόματα σαν κι’ αυτά του Edmund Safra και του εκλιπόντος Baron Rothschild, έρχονται αμέσως στο μυαλό, αλλά υπάρχουν ακόμα κι’ άλλα πολλά.

Το εάν θα νικήσει τελικά το Δολλάριο ή το Εύρω, πολύ λίγο αφορά τους περισσότερους από εμάς. Θεωρείται σίγουρο πως στο εγγύς μέλλον το χρήμα με την μορφή που το ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει. Αντί γι’ αυτό θα υπάρχει ένα «μη ρευστό» χρήμα, σε ηλεκτρονική ή ψηφιακή μορφή. Συνεπώς, οι τράπεζες θα διαφεντεύουν ανενόχλητες.

Τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να μας ανησυχήσει σοβαρά. Ακόμα και σήμερα, όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή έχει μειωθεί η «πιστοληπτική τους ικανότητα», γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που συνεπάγονται. Τουλάχιστον όμως, μπορούν ακόμα να αγοράσουν ψωμί και ένα ποτήρι νερό και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή τους. Στο μέλλον, όμως, θα υπάρχει πραγματικός φόβος, απώλεια της «πιστοληπτικής ικανότητας» να σημαίνει καταδίκη σε θάνατο. Έλλειψη πιστοληπτικής ικανότητας θα σημαίνει έλλειψη πρόσβασης στο ηλεκτρονικό χρήμα, και μηδενική δυνατότητα αγοράς οτιδήποτε. Ούτε φαγητό, ούτε νερό, ούτε τα στοιχειώδη… Τίποτα.

Kάτι τέτοιο είναι η πιο σκοτεινή πρόβλεψη που θα μπορούσε να γίνει, αλλά ποιος θα σταματήσει αυτούς τους κυρίαρχους της οικονομίας από το να επιτύχουν τις τελικές τους επιδιώξεις; Οι κυβερνήσεις είτε τους ανήκουν ήδη ή συναινούν με θαυμαστή ευκολία, ακόμα και στις στρατηγικές τους συνεργασίες, και προφανώς «η δύναμη του νόμου» έχει ήδη αλλάξει θέση και έχει γίνει «ο νόμος της δύναμης».

Μερικοί κύκλοι θα θεωρήσουν γελοία τη σκέψη πως οι τραπεζίτες στοχεύουν στο να διοικήσουν τον κόσμο. Η ιδέα δεν είναι δική μου, την έχει εκθέσει ήδη ο συγγραφέας Carroll Quigley, καθηγητής στο Foreign Service School του Georgetown University, που παλαιότερα έδωσε μαθήματα στον Μπιλ Κλίντον. Το κατεστημένο θεωρούσε τον Quigley σαν καθηγητή του κατεστημένου και έτσι του δόθηκε άδεια να ερευνήσει πολλά προσωπικά αρχεία. Στο βιβλίο του Τραγωδία και Ελπίδα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με τις αποκαλύψεις του.

Εκτός από αυτούς τους πρακτικούς στόχους, οι δυνάμεις του οικονομικού καπιταλισμού είχαν και έναν άλλο απώτερο σκοπό, τίποτα λιγότερο από το να δημιουργήσουν ένα σύστημα παγκόσμιου οικονομικού ελέγχου στα χέρια ιδιωτών, ικανού να επιβληθεί στην πολιτική ζωή κάθε χώρας και σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Αυτό το σύστημα θα βρισκόταν κάτω από τον φεουδαρχικό έλεγχο των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο, που θα ενεργούσαν συλλογικά, με βάση μυστικές συμφωνίες που θα έκαναν στη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων και συσκέψεων.

Tο κυνήγι του κρυμμένου «μαύρου χρυσού»

Αλλά. ο κόσμος του χρήματος κρύβει πολύ περισσότερα και ακόμα σκοτεινότερα μυστικά. Το εκπληκτικότερο είναι πως τα επίσημα στοιχεία που δίδονται για τις διαθέσιμες ποσότητες χρυσού είναι κατασκευασμένα. Ο «λευκός» χρυσός της Δύσης εξορύσσεται σε μικρές ποσότητες και χρησιμοποιείται σαν βάση για τους επίσημους υπολογισμούς. Ο «μαύρος» χρυσός της Ανατολής δεν καταγράφεται και επομένως δεν επιτρέπεται να «φαίνεται» στα βιβλία καθόλου. Είναι τόσο μεγάλες οι υπάρχουσες ποσότητες του «μαύρου» χρυσού, ώστε εάν είχε γίνει δημόσια ανακοίνωση αυτού και μόνο του γεγονότος, η τιμή του χρυσού ανά τον κόσμο θα είχε κατρακυλήσει στα βάθη και θα έμενε για πάντα εκεί.

Αυτό προκάλεσε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών αγορών χρυσού. Υπάρχουν οι επίσημες αγορές που δημοσιεύονται στις οικονομικές εφημερίδες και οι οποίες φαίνεται να είναι ανοικτές και καθαρές (αλλά όπως είδαμε, δεν είναι). Ύστερα υπάρχει η μαύρη αγορά. Όπως και ο χρυσός, έτσι και η μαύρη αγορά έχει μία μακρά και βρώμικη ιστορία. Σ’ αυτό, καμία περίοδος δεν είναι πιο βρώμικη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις αρχές του 1935, η Ιαπωνία άρχισε να γδύνει την Κίνα από τον πλούτο της. Με το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο «βιασμός» επεκτάθηκε συνολικά σε 12 Ασιατικά κράτη. Η λεία που μάζεψαν οι «ομάδες λεηλασίας» των Γιαπωνέζων, απλώς ξεφεύγει από τα όρια της φαντασίας: χρυσός σε ποσότητες που ούτε τις είχε φανταστεί ποτέ κανείς. Αυτός ήταν «μαύρος» χρυσός που χρόνια συσσώρευαν οι Κινέζοι. Κλάπηκαν επίσης μεγάλες ποσότητες αργύρου, πλατίνας, πολύτιμων λίθων και πολλά αναντικατάστατα θρησκευτικά αγαλματίδια, μερικά από τα οποία ήταν φτιαγμένα από χρυσάφι και στολισμένα με πολύτιμους λίθους.

Πολλά απ’ αυτά θάφτηκαν στις Φιλιππίνες στο διάστημα από 1943 έως1945. Συνολικά υπήρχαν 172 υπόγειοι κρυψώνες της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας που ξεχείλιζαν από λάφυρα. Μία κρυψώνα, γνωστή σαν «τριπλό επτά» («777»), περιείχε χρυσό και άλλα τιμαλφή που εκτιμήθηκαν από Γιαπωνέζους λογιστές σε 777 δισεκατομμύρια γιεν. Με την τότε συναλλαγματική ισοτιμία, αυτό σήμαινε 200 δισεκατομμύρια δολλάρια. Περιείχε ένα βαρέλι γεμάτο διαμάντια, συνολικά 150.000 καρατίων. Υπήρχαν ντουζίνες ιαπωνικών κρυψώνων τύπου «τριπλό επτά» καθώς και μερικοί θησαυροί «τριπλά εννιάρια», διάσπαρτα θαμμένοι στις Φιλιππίνες. Υπήρχε επίσης και ένας μακρύς κατάλογος από μικρότερους θησαυρούς. Η Ινδονησία επίσης φύλαγε μερικούς εξίσου εντυπωσιακούς ιαπωνικούς θησαυρούς.

Στις Φιλιππίνες, ο Φερδινάνδος Μάρκος ήταν ένας από αυτούς που ξεκίνησαν για ν’ ανακαλύψουν μερικά από αυτά τα λάφυρα πολέμου, αμέσως μόλις έφυγαν οι Γιαπωνέζοι. Όμως, πριν από τον Μάρκος, είχε ήδη προλάβει να «αναμιχθεί» το OSS, (Office of Strategic Services) - ο πρόδρομος της CIA.

Στις αρχές του 1945, πράκτορες του OSS κυνήγησαν μία ομάδα Γιαπωνέζων «Χρυσός Κρίνος» και άρχισαν να μαζεύουν για λογαριασμό τους το περιεχόμενο μιας κρυψώνας τύπου «τριπλό επτά». Έτσι ξεκίνησε το τραίνο του εύκολου κέρδους της μαύρης αγοράς.

Το 1984, ο Στρατηγός John Singlaub, ανώτατο στέλεχος της CIA της ίδρυσε μια εταιρία με το όνομα Nippon Star. Ο Singlaub συνεργαζόταν με τον Υποστράτηγο Robert Schweitzer, πρώην μέλος του επιτελικού γραφείου του Ρήγκαν, και προϊστάμενου του Συνταγματάρχη Oliver North. Αυτή η εταιρία «βιτρίνα» ιδρύθηκε ειδικά για να ανασύρει τον χρυσό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν θαμμένος στις Φιλιππίνες. Άλλοι, οι οποίοι αναμείχθηκαν αργότερα με την Nippon Star, ήταν ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός John Vessey, και ο Ray Cline, πρώην Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της CIA. Μετά από λίγη σκέψη, ο Singlaub αποφάσισε ότι οι δύο τελευταία παραήταν γνωστοί για να συμπεριληφθούν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Πολύ σημαντικός για τα σχέδια του Singlaub ήταν ο Bob Curtis. Πρώην έμπιστος του Φερδινάντος Μάρκος, ο Curtis είχε στην κατοχή του αντίγραφα από τους χάρτες των 172 θαμμένων θησαυρών, που είχαν κάνει οι Γιαπωνέζοι χαρτογράφοι. Αυτοί έδειχναν τις τοποθεσίες, έκαναν αναφορά στην αξία των λαφύρων και επίσης έδειχναν καθαρά τι παγίδες είχαν στηθεί σε ποιες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με τον Curtis, το 1986 η Τριμερής Επιτροπή έδιωξε τον Μάρκος από το γραφείο του. Σε απόδειξη των ισχυρισμών του, ο Curtis είχε ένα αντίγραφο μιας επιστολής της Τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής ομάδα ζητούσε ένα μεγάλο θησαυρό κλεμμένου χρυσού, που επί πολλά χρόνια, μυστικά, προσπαθούσε να εντοπίσει ένα τάγμα στρατού του Μάρκος. Αλλά ο Μάρκος διαφωνούσε. Κατά τον Curtis, τρεις μέρες αργότερα ανατράπηκε. Ο Μάρκος διέφυγε από τις Φιλιππίνες και πήγε στην Χαβάη, όπου πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών έψαξαν εξονυχιστικά το αεροσκάφος του και κατάσχεσαν όλα τα εμπιστευτικά του έγγραφα. Ο Μάρκος ήταν ένας πανούργος άνθρωπος που βρήκε την ευκαιρία να δώσει στην ερωμένη του αντίγραφα από όλα τα σημαντικά του έγγραφα. Μετά τον θάνατο του Μάρκος, εκείνη τα έδωσε στον Curtis, που τώρα δήλωνε ότι είχε ένα αρχείο με 60.000 έγγραφα.

Επομένως, ο Curtis μπορούσε να μιλά από θέσεως ισχύος για ανταλλαγή χρυσού με κοκαΐνη μεταξύ του Μάρκος και του Μανουέλ Νοριέγκα του Παναμά. Ο Curtis επίσης μιλούσε για ανταλλαγές χρυσού με πετρέλαιο και έχει συζητήσει μαζί μου μία σειρά συναλλαγών χρυσού ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, στην κάθε μία από τις οποίες αναφερόταν και το όνομα του Βαρώνου Krupp της Γερμανίας. Ο τελευταίος Βαρώνος Krupp πέθανε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και καθώς δεν είχε παιδιά, ήρθε το ξαφνικό τέλος της δυναστείας του Γερμανού κατασκευαστή όπλων, που κάποτε κατασκεύαζε τα φοβερά κανόνια της Βέρμαχτ.

Έχω την τύχη να διατηρώ ένα αρχείο προσωπικών εγγράφων, που τα απέκτησα από μία αξιόπιστη πηγή, τελείως διαφορετική από εκείνη από την οποία τα απέκτησε ο Bob Curtis. Περιλαμβάνει εμπιστευτικά έγγραφα με την υπογραφή του Βαρώνου, έναν ισολογισμό που είχε ετοιμάσει ο Ελβετός δικηγόρος του – τον οποίο αποκαλούσε «Mein Lieber Bruder" («Αγαπητέ μου Αδελφέ», πιθανώς σε ένδειξη του ότι παραμένει κοντά στην «Αδελφότητα» διαφυγόντων Ναζί του Bormann) - και έναν κατάλογο των πολλαπλών τραπεζικών του λογαριασμών καθώς και μία τραπεζική επιταγή ποσού πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων που υπάρχει σε μία περίφημη Γερμανική Τράπεζα.

Αυτά και πολλά άλλα ενοχοποιητικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και λογαριασμών δισεκατομμυρίων σε Ελβετική τράπεζα, στο όνομα του διαβόητου πρώην σκοτεινού πράκτορα της CIA, Στρατηγού Edward Lapsdale, περιέχονται στο βιβλίο μου Η Μυστική Συμφωνία του. Μετά από εξαντλητική έρευνα τεσσεράμισι ετών, το βιβλίο περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τον χρυσό του Μάρκος, την επιχείρηση λεηλασίας «Χρυσός Κρίνος» της Ιαπωνίας, και τα σχέδια των Ναζί για την δημιουργία ενός Τρίτου Ράϊχ – που θα χρηματοδοτούσαν με τον λεηλατημένο χρυσό – κάτω από την ηγεσία του Χίτλερ και του υπαρχηγού του Martin Bormann. Βάζει επίσης τον αναγνώστη βαθιά μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της μαύρης αγοράς του χρυσού, δείχνοντας ποιος την ελέγχει και τα ανατριχιαστικά σχέδια που επιφυλάσσουν για όλους μας.

http://www.nexushellas.gr

«ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ PRAVDA


ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΔΩΝ,

ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ», ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ!

Με δοξολογίες και κωδωνοκρουσίες θα αρχίσει η Ρωσική Εκστρατεία κατά της Ισλαμικής Τουρκίας,ζωντανεύοντας τους επικούς αγώνες του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι κατά των Τατάρων



Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΑΡΚΤΟΥ»

Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!

Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες(αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών! Πρόκειται για τη μεγάλη αναμέτρηση του - Ορθοδόξου κυρίως - Χριστιανισμού με το Ισλάμ, πριν χαθεί με τη συστηματική προώθηση ισλαμιστών «μεταναστών», κάθε δυνατότητα ανάσχεσης ενός μαθηματικά προδιαγεγραμμένου θανάτου, καθώς τα σχέδια του Πανισλαμισμού, που αποκάλυψε πρόσφατα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και έθεσαν σε συναγερμό τις ξένες Πρεσβείες και κινητοποίησαν ξαφνικά την Κυβέρνηση να περιφράξει μία από τις «τρύπες» του Έβρου, έκαναν επιτακτική την ανάγκη Ελλαδο-Ισραηλινο-Κυπρο-Ρωσικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας, μπροστά στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Κράτος που ετοιμάζει η Τουρκία των Ερντογάν-Νταβούτογλου! Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως η αθρόα μετακίνηση μουσουλμάνων «λαθρομεταναστών» που έφτασαν ήδη στην Ελλάδα το 1.000.000, είναι παρωνυχίδα μπροστά στο «τσουνάμι» μετακίνησης 200.000.000 Μουσουλμάνων που σχεδιάζεταιπρος Ισραήλ, Ρωσία, Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες, μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτω από τη μπαγκέτα του Αχμέτ Νταβούτογλου! Η μεγάλη αυτή μετακίνηση, που έχει ήδη αρχίσει και η Ελλάδα αισθάνεται πλέον βαριά την αφόρητη πίεσή της, ονομάζεται ωμά «Μουσουλμανικός Εποικισμός»!

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εντύπωση προκαλεί πάντως πως στην Πράβδα, δεν εμφανίζεται ολόκληρο άρθρο, που ετοιμάστηκε από τον συντάκτη του στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και δημοσιεύτηκε στις 6-1-2011 στην εφημερίδα! Όλως περιέργως λείπει ένα πολύ εντυπωσιακό κομμάτι, το οποίο αποκαλύπτουμε και παραθέτουμε πιο κάτω και εμπεριέχει προβλέψεις για σοβαρότατες εξελίξεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, στα πλαίσια του Μνημονίου, με ανάμιξη της ίδιας της Ρωσίας!Ίσως γι΄ αυτό κρύφτηκε!

Τι γράφει όμως με λίγα λόγια στα κυριότερα σημεία η Ρωσική Εφημερίδα για το 2011, που προκαλούν ήδη παγκόσμιο σεισμό; (σημ. στις παρενθέσεις παρακάτω με τα γκρι γράμματα, είναι δικά μας σχόλια, διευκρινήσεις ή εξηγήσεις)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΗΠΑ – ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΡΑΝ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ

Το άρθρο διαβλέπει οικονομική εξασθένιση των ΗΠΑ λόγω της κατάρρευσης (κραχ) της Αμερικανικής Δημοτικής Αγοράς Ομολόγων (μόνο η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει έλλειμμα όσο ακριβώς και η Ελλάδα!), μεγάλες αναταραχές καιΕμφύλιο Πόλεμο στο Μεξικό, που θα επεκταθεί στις παραμεθόριες αμερικανικές περιοχές και στο Τέξας (το οποίο για να προστατευθεί από το κύμα προσφύγων και εγκληματικότητας) θα κινηθεί για να κλείσει τα σύνορά του, τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Αμερικανική Κυβέρνηση θα του το απαγορεύσει, ενώ θα προσπαθήσει στη συνέχεια να ελέγξει τη βιομηχανία του, με πρόφαση την ποιότητα του αέρα, ώστε να βυθίσει την οικονομία του, οδηγώντας την Πολιτεία να ανακηρύξει τελικά την Ανεξαρτησία της!

Θα χυθεί τότε αίμα και το Τέξας θα πολεμήσει, ειδικά όταν αρχίσουν οι συλλήψεις! Η μόνη ελπίδα της Δημοκρατίας του Τέξας θα είναι να δει ακριβώς πόση δυσαρέσκεια υπάρχει και στους υπόλοιπους της συνομοσπονδίας, αναφέρει η Πράβδα.

Η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, παράλληλα με μια σύντομη σύγκρουση με το Ιράν (με σκοπό να εκφοβίσει και να κρατήσει σε αναγκαστική ενότητα τους εξοργισμένους οικονομικά Αμερικανούς πολίτες) θα τις υποχρεώσει σε αναγκαστική και βιαστική απεμπλοκή και από το Αφγανιστάν, εγκαταλείποντας ή καταστρέφοντας πλήθος πανάκριβου εξοπλισμού, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Επίσης η ενοποίηση της Κορέας, θα υποχρεώσει σε άλλη μια αποχώρηση τους Αμερικανούς, κάνοντας και τουςΙάπωνες να ξεχυθούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι το ίδιο θα συμβεί και εκεί (καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν Βάσεις και 47.000 Πεζοναύτες στην Ιαπωνία)!

Αυτά θα είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα πτώσης για την αυτοκρατορία θανάτου, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία. Καθώς(ταυτόχρονα) θα είναι απασχολημένη με την προσπάθεια να κρατήσει τον μεξικάνικο εμφύλιο πόλεμο από την πλήρη έκρηξή του στους δρόμους του Φοίνιξ και του Σαν Ντιέγκο, το Τέξας από το να γίνει ανεξάρτητο και το Νότο από την ανταρσία!

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΙΙΤΩΝ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Η Σαουδική Αραβία (Σουνίτες Μουσουλμάνοι), αρχικά θα προχωρήσει μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν (Σιίτες Μουσουλμάνοι), αλλά μετά θα αποχωρήσει, ενώ στο εσωτερικό θα αντιμετωπίσει Εξέγερση των (φιλοϊρανών) Σιιτών Μουσουλμάνων, την οποία θα αντιμετωπίσει με Γενοκτονία, όπως γράφει η εφημερίδα!

(Σουνίτες - «παραδοσιακοί», εκ των μη συγγενών Χαλιφών διαδόχων του Μωάμεθ - είναι το μεγαλύτερο μέρος των Μουσουλμάνων, ενώ οι Σιίτες - «διαδοχικοί», εκ του γαμπρού του Μωάμεθ, του Αλί, τον οποίο σκότωσε κάποιος Χαλίφης - εντοπίζονται κυρίως σε Ιράκ και Ιράν… Θεωρούνται αντίπαλες μερίδες και υπάρχει μεγάλη έχθρα μεταξύ τους. Έτσι εξηγείται ότι η Σαουδική Αραβία θα συμπράξει με τις ΗΠΑ εναντίον των Σιιτών του Ιράν, πράγμα για το οποίο θα αντιμετωπίσει εξέγερση των δικών της Σιιτών…)

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ

Η οικονομική και πολιτική εξασθένιση επίσης της Αγγλίας θα είναι τέτοια, με πολύ σοβαρές ταραχές και πτώση τελικά της Κυβέρνησης, ώστε οι Αργεντινοί (αναβαπτισμένοι από το σοκ του ΔΝΤ) θα ορμήσουν και θα ανακαταλάβουν τα περίφημα νησιά Φώκλαντ, γύρω από τα οποία υπάρχουν πολύ μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μέσα σε αυτό το κλίμα της εξασθένισης των παραπάνω χωρών πρωταγωνιστών αλλά και την Κίνας, αναδύονται η Βραζιλία και η Αργεντινή, που πλήρως αποστασιοποιημένες έτσι κι αλλιώς από τις ΗΠΑ, έχουν ήδη σπεύσει (από το Δεκέμβριο του 2010) να αναγνωρίσουν επισήμως Παλαιστινιακό Κράτος (όπως έκανε και η Βολιβία και η Χιλή και ανακοίνωσε πλέον τώρα και το Περού, οπλίζοντας τη βόμβα)!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΙΣΡΑΗΛ

Οι αναγνωρίσεις θα δημιουργήσουν κλίμα τελικής αναμέτρησης, με τη Χεζμπολάχ να ξεκινά πόλεμο κατά του Ισραήλ, με την υποστήριξη Ιράν, Συρίας και κυρίως της Τουρκίας που θα την χρηματοδοτήσει, με αποτέλεσμα ισραηλινοί πύραυλοι να χτυπήσουν μαζικά το Λίβανο, με πολλά θύματα και ιδίως αμάχους! Ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους Παλαιστινίους και τη Γάζα! (Νέα εξέλιξη, καθώς με τρομερή ταχύτητα τρέχουν τα γεγονότα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου: ήδη στο Λίβανο τα ηνία της εξουσία παίρνει η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, ενώ ηγέτης τηςΧαμάς στη Γάζα ζητά από όλους τους Παλαιστινίους να ξεσηκωθούν)

ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Θα γίνει τότε μεγάλη κλιμάκωση, καθώς θα εμπλακεί άμεσα πια και φανερά η Τουρκία του Ερντογάν (με την ισλαμική πολιτική της, που ήδη έχει «μπερδευτεί» στην υπόθεση της Γάζας, με απολογισμό εννέα Τούρκους νεκρούς από ισραηλινά πυρά, αλλά και αρκετούς τραυματίες)

Η εμπλοκή, γράφει το άρθρο, θα αρχίσει από τη θάλασσα και τον αέρα και θα συνεχιστεί με προέλαση χερσαίων Τουρκικών Δυνάμεων στο Λίβανο, οι οποίες ταυτόχρονα θα εκδιώξουν τους Χριστιανούς του Λιβάνου, πράγμα που θα εκληφθεί σαν προσπάθεια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πράγμα που προβλέπουν τα τουρκικά σχέδια, όπως αποκάλυψε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ)

Το Ισραήλ θα πάθει μεγάλες καταστροφές στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ μεγάλες θα είναι οιαπώλειες στο Νότιο Λίβανο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη!

ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

(ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ)

Τότε θα βρουν την ευκαιρία οι Κούρδοι να προχωρήσουν σε σωρεία επιθέσεων στην ανατολική και κεντρική Τουρκία (γεγονός που ισοδυναμεί όπως είναι λογικό με δυσβάστακτο Εσωτερικό Πόλεμο)!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ταυτόχρονα οι Έλληνες της Κύπρου θα βρουν την ευκαιρία να στραφούν εναντίον των Τούρκων κατακτητών του Αττίλα στο βορρά, ενώ η Τουρκία θα απαντήσει με σφοδρότατο βομβαρδισμό κατά των αμάχων! (Εάν τοποθετηθούν εγκαίρως οι S-300 ήS-400 πλέον δεν θα μπορέσει να πλησιάσει ούτε μύγα… Η μη τοποθέτηση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών S-300 στην Κύπρο επί Σημίτη λόγω της «πίεσης» Τούρκων και Αμερικανών, ήταν εθνικό έγκλημα, ισοδύναμο με την απόσυρση της Ελλαδικής Μεραρχίας επί Χούντας! Οι ρωσικοί αυτοί πύραυλοι, έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν και να καταρρίπτουν τα τουρκικά αεροπλάνα από τη στιγμή της απογείωσής τους από τα κοντινά τουρκικά αεροδρόμια και πριν καν εγκαταλείψουν το χερσαίο χαλί της γείτονος. Αποτελούν δηλαδή την απόλυτη αντιεροπορική-αντιπυραυλική ομπρέλα για τη Μεγαλόνησο, πράγμα που είναι ζωτικό για την έκβαση της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση αδυναμίας αεροπορικής στήριξης από την Τουρκία, η Εθνοφρουρά θα πετάξει τον Αττίλα στη θάλασσα με ταχύτητα αστραπής!)

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η ΠΡΑΒΔΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ

Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2011 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης!

Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη!

Ακόμη, ο πόλεμος του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Τουρκία, που θα μεταφερθεί στην Κύπρο θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την ενότητά της.

Από τους Έλληνες Στρατιωτικούς θα αναδειχθεί μια ενωτική και ικανή ηγεσία, μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας και μάταιης ανοησίας!

Το γεγονός ότι Τούρκοι Μουσουλμάνοι, καθώς και μη-Τούρκοι Μουσουλμάνοι (εν. λαθρομετανάστες) θα αναμιχθούν δρώντας εναντίον της Ελλάδος, θα δώσει στη χώρα κάθε λόγο για να απαλλαγεί από αυτές τις εθνικές απειλές!

Με την κατάρρευση της τουρκικής πολεμικής προσπάθειας (θα δούμε παρακάτω τι θα συμβεί στην Τουρκία), το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, υποστηριζόμενο από την Εκκλησία και με οικονομικές εγγυήσεις από τη Ρωσία, θα καταλάβει την εξουσία!

Η Ευρώπη θα εξοργιστεί και θα επιχειρήσει με μια γρήγορη κίνηση να ρίξει το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέσα από μια «έγχρωμη επανάσταση», με επικεφαλής τους αναρχικούς και τους Μουσουλμάνους! (μια πρόβα έγινε ήδη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008)

Όταν αυτή η προσπάθεια αποτύχει θεαματικά, η Ελλάδα θα κηρυχτεί εκτός Ευρωζώνης και θα έχει τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση!

Η Ελλάδα θα διευρύνει περαιτέρω τον στρατό της και θα εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία, αποτελώντας έτσι και μια χερσαία γέφυρα της με τη Σερβία, η οποία θα συσφίξει τη συμμαχία της με τη Ρωσία.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Ρωσία, γράφει πάντα το ρωσικό άρθρο, λόγω της Τουρκικής εμπλοκής, καθώς και των Ελλήνων και των Κούρδων, θα βγει ως ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ,εναντίον των Τούρκων αρχικά και στη συνέχεια κατά των υπολοίπων Ισλαμιστών!

Έτσι βέβαια η Ρωσία θα χάσει τη μεγάλη επιρροή της στους Άραβες ισλαμιστές, αλλά θα κερδίσει πάρα πολύ σε Ορθοδόξους Χριστιανούς και άλλες χριστιανικές ομάδες, καθώς και τους Εβραίους! (πρόκειται για προαναγγελία θεαματικής στροφής της πάγιας ρωσικής εξωτερικής πολιτικής)

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Ρωσία λοιπόν το 2011 θα συμμετέχει σε μια αρχικά πολιτική και στη συνέχεια σε μια σύντομη στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα με τους Τούρκους!

Αν και η Τουρκία είναι χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ δεν θα κάνει βήμα, αφού δύο άλλες χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (Ελλάδα και Βουλγαρία) θα συμμετέχουν (εν. στον πόλεμο)!

(Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρωσία θα περιμένει την εμπλοκή της Ελλάδας - Βουλγαρίας με την Τουρκία για να παρέμβει, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μη Νατοϊκή παρέμβαση, αφού σύμφωνα με άρθρο της «συμμαχίας» αν μια νατοϊκή χώρα δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, τότε όλο το ΝΑΤΟ δέχεται επίθεση και οφείλει να τη συνδράμει. Εάν όμως εμπλέκεται Νατοϊκή με Νατοϊκή χώρα, το ΝΑΤΟ μόνο συμβουλές μπορεί να δίνει. Αυτό είναι το κομβικό σημείο της Ρωσικής Εμπλοκής κατά της Τουρκίας… Αλλά και από την άλλη, στο κάτω θέρετρο του Πολέμου, εάν η Ρωσία προστρέξει σε βοήθεια του Ισραήλ, ποιο ΝΑΤΟ θα κινηθεί, όταν ΝΑΤΟ σημαίνει ΗΠΑ και ΗΠΑ σημαίνει Ισραήλ;

Σημειώνουμε πως στο μικρό Ισραήλ ζουν χιλιάδες Εβραίοι που μετοίκησαν από τη Ρωσία και αποτελούν πλέον γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και αυθεντικοί Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων. Και για τις δύο πληθυσμιακές ομάδες, έχει δικαίωμα ενδιαφέροντος και «προστασίας» η Ρωσία από κάθε τρίτη (ισλαμική) απειλή… Αυτό «μεταφράζεται» σε «δικαίωμα στρατιωτικής αρωγής ή επέμβασης»…)

Η ρωσική εμπλοκή θα γίνει κυρίως με τη μορφή Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορικών Δυνάμεων, αλλά και επιδρομές Πεζοναυτών στις τουρκικές παράκτιες περιοχές, προαναγγέλλει ρητά το ρωσικό άρθρο!

Το αποτέλεσμα θα είναι μια ισχυρότερη ρωσική παρουσία στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα με την Ελλάδα και τη Σερβία σταθερά στη ρωσική σφαίρα και τηΒουλγαρία να ολισθαίνει προς την ίδια κατεύθυνση, καταλήγει.

5 + 2 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

(Εκ των παραπάνω, συνάγεται ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πέντε εξωτερικούς πολέμους, έναν ανταρτοπόλεμο αντίστασης και έναν εσωτερικό ανταρτοπόλεμο ταυτόχρονα, από Ισραήλ, Ρωσία, Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Χριστιανούς του Λιβάνου και Κούρδους. Η Ρωσία λοιπόν θα έχει εμπλακεί υπέρ του Ισραήλ και κατά των Τούρκων σε τρίτη χώρα, στο Λίβανο, στο Νότιο Μέτωπο, γεγονός που θα ωθήσει την Κύπρο σε άμεση επίθεση κατά των Τούρκων κατακτητών του βορείου τμήματος της Νήσου, κατάσταση που με τη σειρά της θα φέρει εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας κατά της Τουρκίας, ωθώντας πλέον τη Ρωσία να χτυπήσει κατευθείαν την ίδια την Τουρκία από το Βόρειο Μέτωπο, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ και οι Κούρδοι θα χτυπούν εσωτερικά)

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Β. ΚΥΠΡΟΥ

ΙΜΒΡΟΥ - ΤΕΝΕΔΟΥ

Και παρακάτω συνεχίζει το άρθρο για τα εσωτερικά της Τουρκίας:

Η Τουρκία, που η οικονομία της βρίσκεται ήδη στο βούρκο, θα πρέπει να αντιμετωπίσειπέντε Πολέμους ταυτόχρονα και θα καταρρεύσει άμεσα!

Οι Στρατιωτικοί θα συλλάβουν και θα εκτελέσουν γρήγορα τους περισσότερους από το κυβερνών κόμμα και το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ θα ολοκληρώσουν τους όρους της Ειρήνηςκαι της απόσυρσης στρατευμάτων με τους Ισραηλινούς, Έλληνες, Βουλγάρους, (τους Χριστιανούς) του Λιβάνου και τους Ρώσους!

Θα δοθεί έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία στους Κυπρίους να αποκτήσουν το έδαφος της βορείου Κύπρου (κατεχόμενα)!

Το Κουρδικό Ζήτημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τακτοποιηθεί και θα «αλέθει» τους Τούρκους για την επόμενη δεκαετία!

Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης μερικά νησιά-κλειδιά στα σύνορα (εν. Ίμβρο, Τένεδο)!

Τέλος, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που θα έχουν απελαθεί (από την Ελλάδα) θα δημιουργήσουν νέες πονοκεφάλους για τους Τούρκους στρατιωτικούς!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ – ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΣΣΟΒΟΥ

Η Σερβία θα βρεθεί πρώτα σε λαϊκή Επανάσταση! Το Ριζοσπαστικό Κόμμα, καθώς και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των φιλοβασιλικών, θα καταλάβουν την εξουσία και τη Σερβία θα αρχίσει να στρέφεται προς τη Ρωσία!Αυτό δεν θα γίνει απόλυτα, παρά μόνο μετά το ελληνικό πραξικόπημα, την ανάληψη της εξουσίας από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο και την ενδυνάμωση της δικής τους συμμαχίας με τη Ρωσία.

Δημιουργείται έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία, με εξασθενημένες τελείως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ απρόθυμο να αιμορραγεί για Μουσουλμάνους, ιδιαίτερα από πλευράς Γάλλων και Γερμανών, η Σερβία να επανακτήσει το Κοσσυφοπέδιο, αποβάλλοντας τους Αλβανούς (Ισλαμιστές) κατακτητές!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

(Σαράντα Εκκλησιές)

Οι βουλγαρικές ελίτ, αν και προσανατολισμένες σε ΗΠΑ και ΕΕ, πρόκειται να συρθούν με λαϊκή συναίνεση, σε έναν πόλεμο με την Τουρκία! Αν και αυτό από μόνο του δεν θα είναι συγκλονιστικό, η συνέχεια θα τους αναγκάσει να φύγουν μακριά από το ΝΑΤΟ και τις υπό εξαφάνιση ΗΠΑ, προς την ανακάμπτουσα περιφερειακή δύναμη της Ρωσίας και κατόπιν επίσης στηΓερμανία, ως αντίβαρο και περαιτέρω σύμμαχο της Ρωσίας.

Αν και οι βουλγαρικές μάχες δεν θα είναι μαζικές, σε αυτόν τον πόλεμο θα αποκτήσουν ορισμένα τμήματα της τουρκικής Θράκης, ως τουρκική παραχώρηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Βουλγαρίας (στον πόλεμο). Το Kirklareli (Σαράντα Εκκλησιές) και η γύρω περιοχή, θα περάσει στα βουλγαρικά χέρια!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία θα συσφίξει τις σχέσεις τις με την Ρωσία, θα παραμείνει οικονομικά σταθερή, ενώ κατά τον αρθρογράφο θα συμβεί μία τουλάχιστον τρομοκρατική ενέργεια εκεί, με σοβαρές επιπτώσεις στους Μουσουλμάνους!

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

Όσον αφορά τις Κορέες, η Νότια Κορέα θα επιτύχει την ενοποίηση, μετά από σφοδρή πολεμική σύγκρουση με την Βόρεια Κορέα, που απομονωμένη στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά θα καμφθεί, αφού επιχειρήσει να ρίξει ατομική βόμβα στη Σεούλ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή!

ΙΤΑΛΙΑ – ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Η απέλαση των Αφρικανών, θα φέρει την Ιταλία πρώτα σε διπλωματική και στη συνέχεια, ενδεχομένως σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Λιβύη!

Προβλέπεται επίσης αποδυνάμωση του Μπερλουσκόνι και τελικά αντικατάστασή του.

ΣΟΥΗΔΙΑ - «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Μεγάλες ταραχές διαβλέπει το άρθρο της Πράβδα στη Σουηδία, με ένα σχεδόν «εμφύλιο» πόλεμο να κηρύσσεται ανάμεσα σε Σουηδούς και ισλαμιστές μετανάστες, καθώς και τρομοκρατικές ενέργειες.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η οικονομία της Ισπανίας θα συνεχίσει να καταρρέει, με αποτέλεσμα μια ισχυρή στροφή προς τα δεξιά και μια αυξανόμενη προσπάθεια για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

ΚΟΥΒΑ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Ο Κάστρο τελικά θα ανακαλύψει ότι υπάρχει Θεός και δεν έχει καλό παιδί (τον Κάστρο). Ο Ραούλ θα παραιτηθεί. Μια δημοφιλής εθνικιστική, αλλά ακόμα σοσιαλιστική Κυβέρνηση θα αναλάβει, με ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.

Η οικονομία της Κούβας θα αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά δεν θα είναι η αμερικανική παιδική χαρά μαφιών που ήταν.

Ωστόσο, οι Κουβανοί στη Νότια Φλόριντα πρόκειται να ξεκινήσουν να ανεμίζουν τη σημαία της Κούβας και να απαιτήσουν αυτονομία για την Κούβα Del Norte, πραγματικά γρήγορα.

ΙΑΠΩΝΙΑ – ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Ιαπωνία θα κάνει ό, τι έχει κάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος τα τελευταία 20 χρόνια: θα παλεύει μέσα, προσπαθώντας να κρατήσει την ατελείωτη ύφεσή της από το να επιδεινωθεί.

Οι σοσιαλιστές στην εξουσία, θα φέρουν περαιτέρω μπέρδεμα στην εξωτερική πολιτική της Ιαπωνίας, που θα κρατήσει τηνένταση με τη Ρωσία υψηλή, αντί να εργάζεται για τα αμοιβαία οικονομικά οφέλη.

ΚΙΝΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ –

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Με 64 εκατομμύρια πολυτελή διαμερίσματα άδεια, ολόκληρες πόλεις χτισμένες χωρίς λόγο, άνευ αξίας αφθονία επενδύσεων και μια βιομηχανία που είναι κτισμένη για να μην κάνει κέρδη ή να μην επαρκεί για την κάλυψη καν των δαπανών της, αλλά για να κρατήσει τους αγρότες απασχολημένους και έξω από τους δρόμους, ένα οικονομικό τσουνάμι της, θα κάνει ακόμη και τις παράλογες δουλειές που τρέχουν σε Αμερική και Ηνωμένου Βασίλειο να μοιάζουν λογικές.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η Κίνα να πατάξει και να σταματήσει τους αγρότες που διαμαρτύρονται!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΥΦΕΣΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Αυστραλία πρόκειται να υποστεί οικονομικές υφέσεις, με επίκεντρο τις εξαγωγές, καθώς η οικονομία της Κίνας καταρρέει μέσα στις καταιγίδες που χτυπούν το γουάν.

Η Αυστραλία θα υποφέρει επίσης τουλάχιστον μία, ίσως δύο, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις!

ΙΝΔΙΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Στην Ινδία οι εσωτερικές εντάσεις ανάμεσα σε Μαοϊστές και Ισλαμιστές θα παραμείνουν περίπου οι ίδιες, με κάποιεςτρομοκρατικές ενέργειες.

Το Κασμίρ θα συνεχίσει να βράζει, αλλά δεν θα βράσει.

Η Ινδία θα συνεχίσει να αυξάνει τις οικονομικές σχέσεις της με τη Ρωσία και να ενισχύει τις στρατιωτικές της, για τουςεπερχόμενους πολέμους με την Κίνα.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ – ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Το Πακιστάν θα είναι παγιδευμένο στο δικό του, μεσαίου βαθμού εμφύλιο πόλεμο και τις φυσικές καταστροφές και θα είναι(επομένως) απασχολημένο για να υποστηρίξει οτιδήποτε εναντίον της Ινδίας.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – ΠΟΛΕΜΟΣ – ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΔΙΩΓΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝ

προκαλέσουν μεγάλη ένταση. Θα πρόκειται για αγώνα πολέμου και Γενοκτονίας!

Αυτό θα είναι το τελευταίο έτος, που οι «φωτισμένοι» Νέγροι της Νότιας Αφρικής και η απέχθειά τους για τους δυτικούς (δυνάστες), έχουν αποφασίσει να ξεφορτωθούν την "κακή" λευκή παρουσία άπαξ και δια παντός!

Αυτή είναι η χρονιά που οι Νοτιοαφρικανοί βλέπουν την τελευταία τους λάμψη και ελπίδα, τρέχοντας να σώσουν τη ζωή τους ή να πεθάνουν στην καταπολέμηση αυτών των αγρίων.

Στην ουσία, όλα όσα έκαναν τη Ν. Αφρική διαφορετική και ευημερούσα, τελικά θα εγκαταλειφθούν και (η χώρα) θα καταστεί πλήρως ουρητήριο, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Αφρικής… (κατά το άρθρο)

ΝΙΓΗΡΙΑ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Μια άλλη περίπτωση (χώρας) με κατεύθυνση προς την οικονομική τήξη και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η σύγκρουση θα καθορίσει ποιος στέκεται από πάνω: Χριστιανός ή Μουσουλμάνος. Και με λίγη τύχη θα επιλέξουμε να βοηθήσουμε τους Χριστιανούς, (σημειώνει ο αρθρογράφος, εκφράζοντας το παράπονό του, για το παρόμοιο ζήτημα του Σουδάν, όπου μέχρι πρότινος στηριζόταν ενάντια σε κάθε λογική ο βορράς των Μουσουλμάνων από το Κρεμλίνο).


ΣΟΥΔΑΝ

Με την ελπίδα φέτος ότι θα δούμε επιτέλους τη μοιρασιά αυτού του Φρανκενστάιν, σε έναν ανεξάρτητο Χριστιανικό Νότο και έναν φτωχό, σε πόρους, έρημοΙσλαμικό Αραβικό Βορρά, γράφει σχετικά με τη χώρα αυτή η Πράβδα. (Ήδη ολοκληρώθηκε το Δημοψήφισμα του Νότου, που επέλεξε δημιουργία ανεξάρτητου Χριστιανικού Κράτους στο Νότιο Σουδάν).


ΣΟΜΑΛΙΑ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ

Η Ισλαμική Πολιτοφυλακή άλλη μια φορά θα κυβερνήσει τη Σομαλία και η πειρατεία θα συνεχίσει να αυξάνεται.Θέτοντας έτσι σε ετοιμότητα τις ρωσικές και τις άλλες εθνικές ναυτικές δυνάμεις για να αρχίσουν επίθεση στα παράκτια(σομαλικά) λιμάνια, αρχικά για την «καταδίωξη» των πειρατών και στη συνέχεια απλά ως ένα μέτρο, για να κρατηθούν αυτά τα καθάρματα υπό έλεγχο.

Η Αιθιοπία θα είναι και πάλι αναγκασμένη να εισβάλει (όπως το 2007 υπό την πολιτικοστρατιωτική κάλυψη των ΗΠΑ) και ηΚένυα επίσης θα αναγκαστεί να αναμιχθεί. Αυτά (τα γεγονότα) θα είναι αιματηρά και άσχημα…

, η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή, με ολοκληρωτική κατάρρευση των ΗΠΑκαι του Ηνωμένου Βασιλείου και οικονομική ύφεση της Κίνας! Μικρότερα έθνη που εξαρτώνται από αυτές τις τρεις χώρες, όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Αυστραλία και άλλα, θα βλέπουν τους εαυτούς τους να οδηγούνται ως την άκρη του γκρεμού, αν και τελικά δεν θα πέσουν σε αυτόν.

Άλλα πάλι έθνη, όπως η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Νότια Αφρική και το Μεξικό θα αντιμετωπίσουν τον τελικόΑρμαγεδδώνα τους, γινόμενα έθνη μόνο κατ 'όνομα (όπως είναι ήδη ακριβώς η Σομαλία).

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Τέλος το 2011, θα είναι (όπως είδαμε) το έτος μιας σειράς πολέμων:

Αργεντινή εναντίον Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Αργεντινή, με ελάχιστη σύγκρουση, θα πάρει τα Φώκλαντ.

Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ και Τουρκίας, ένας πόλεμος με μαζικές απώλειες αμάχων και ως συνήθως, λίγα συγκεκριμένα αποτελέσματα.


Τουρκία εναντίον Αράβων παρτιζάνων, Κούρδων, Κυπρίων (Ελληνοκυπρίων), Ελλήνων (Ελλαδιτών), Βουλγάρων, Σέρβων μισθοφόρων και τέλος της Ρωσίας. Αυτό θα καταλήξει σε μια τουρκική ήττα και σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της ισλαμικής κυβέρνησης (Ερντογάν – Νταβούτογλου).

Στις Κορέες, όπου η Νότια Κορέα θα θεσπίσει επιτέλους μια ενοποίηση της χερσονήσου σύμφωνα με τους κανόνες της.

Στη Σομαλία, που θα δει τις επιθέσεις από διάφορες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου και την εισβολή της Αιθιοπίαςκαι της Κένυας.

Στο Αφγανιστάν, με την συνολική απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και μια ανανέωση αναρχίας και εμφυλίου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο, με την Ινδία, τη Ρωσία, το Ιράν και το Πακιστάν να διασφαλίζουν ότι καμία εκ των φατριών ή φυλών δεν θα επικρατήσει σε εκείνη την κόλαση.

Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο, που θα ξεκινήσει γρήγορα από την ετοιμοθάνατη αμερικανική αυτοκρατορία, η οποίασύντομα θα αποσυρθεί, με τα κράτη του Κόλπου να μπαίνουν σε μία παρατεταμένη σύγκρουση, μαζεύοντας πλούτη από την τιμή του πετρελαίου, ενώ οι λαοί τους θα αιμορραγούν και θα πεθαίνουν.

Τέλος, οι ίδιες οι ΗΠΑ, θα κατέβουν το πιθανότερο σε έναν εμφύλιο πόλεμο με τη νεόκοπη Δημοκρατία του Τέξας καενδεχομένως την παλιά Συμπολιτεία, καθώς και τα διάφορα καρτέλ του Μεξικό.

www.NOIAZOMAI.net

ΕΛΕΝΙΝ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ...

«Το G20 ετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία!»

Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον μέσω Twitter ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Ed Conway.....

Όπως αναφέρει, η ελληνική χρεοκοπία -τον τύπο της οποίας δεν διευκρινίζει- προσδιορίζεται χρονικά για μετά τον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμα και μετά τη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο ίδιος τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος των υπουργών του G20 πέφτει τώρα στην προετοιμασία των οικονομιών για την ελληνική χρεοκοπία, καθώς και στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως υπογραμμίζει, τα κονδύλια χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι επαρκή για όλο τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και έξοδο από την ευρωζώνη και πώς δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ' αυτού, σύμφωνα με το κλίμα που μεταδίδεται από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ - ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΣΩΡΡΑ



Την ιστορία της μετοχής των 670 δις ευρώ που δωρίζεται απο Πατρινή οικογένεια (Σώρρα) στο κράτος για να αποπληρωθούν όλα τα χρέη, την αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο. Όπως σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε και την απάντηση της τράπεζας και την ανταπάντηση της οικογενείας. Σήμερα θα ασχοληθούμε με νέες αποκαλύψεις για να έχουμε μία σφιαρική άποψη και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα...

Δύο έγγραφα, το πρώτο του 1939 και το δεύτερο του 1940, έρχονται να ενισχύσουν την εντύπωση πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της ειδικής εκκαθάρισης της «Τράπεζας της Ανατολής» διεκόπη για κάποιον άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Παρά, λοιπόν, τους ισχυρισμούς, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η «Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τους οποίους η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1936, προκύπτει αβασάνιστα πως τουλάχιστον έως το 1940 αυτή η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί.


Το πρώτο είναι τηλεγράφημα του υποκαταστήματος της Τράπεζας στο Βόλο και απευθύνεται στα κεντρικά της Αθήνας. Ζητά από την Διοίκηση της τράπεζας να απαντήσει σχετικά με την πορεία της μετοχής της…υπό εκκαθάριση «Τράπεζας της Ανατολής».

Η ημερομηνία κατά την οποία απεστάλη το τηλεγράφημα είναι 11 Μαΐου του 1940. Λίγους μήνες πριν εμπλακεί η χώρα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος για τον οποίο το υποκατάστημα ζητεί πληροφορίες επί της αξίας των μετοχής είναι σαφής. «Διά λογαριασμών πελατών μας», αναγράφεται στο τηλεγράφημα χαρακτηριστικά.



Το δεύτερο ντοκουμέντο αφορά επιστολή, προς την «Εθνική», Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος ταξιδεύει προφανώς για επαγγελματικούς λόγους μεταξύ Παρισίων και Λονδίνου, διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό σε βρετανική τράπεζα, έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και απαιτεί από την «Εθνική» να τον πληροφορήσει περί της τελικής αποτιμήσεως της αξίας των μετοχών, όπως αυτή προσδιορίζεται από την ειδική εκκαθάριση.

Ο συγκεκριμένος δικαιούχος, όπως προκύπτει εκ των συμφραζομένων, είναι επιχειρηματίας ή εν πάση περιπτώσει διαθέτει γνώσεις επί των τραπεζικών ζητημάτων. Έχει μάλιστα επισκεφθεί το υποκατάστημα της «Εθνικής» στην διεύθυνση 38 Avenue de l’ Opera όπου και υπέβαλλε το αίτημα του να του δοθεί η «λογοδοσία επί της εκκαθαρίσεως της Τραπέζης Ανατολής», επισημαίνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά « εκκαθάρισιν ην η τράπεζα σας ανέλαβε προ τινών ήδη ετών», που σημαίνει ότι ο υπογράφων, κ. Γ.Θ. Περιστιάνης, κάτοικος Κολωνακίου γνωρίζει άριστα το ιστορικό της μετοχής. Απλά επιθυμεί να ρευστοποιήσει τις μετοχές που διαθέτει. Η επιστολή προ της «Εθνική» του δικαιούχου έχει σταλεί στις 20 Μαρτίου του 1939.



Τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι αντίθετα με τους ισχυρισμούς της «Εθνικής», το 1939 και το 1940, δικαιούχοι σπεύδουν να ενημερωθούν για την τύχη της εκκαθάρισης, η οποία ως φαίνεται ούτε έχει δημοσιοποιηθεί, ενδεχομένως δε ούτε ολοκληρωθεί. Δεν έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ η λογοδοσία της εκκαθάρισης. Δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά η ολοκλήρωση της. Οι πελάτες και δικαιούχοι της τράπεζας ψάχνουν και ζητούν πληροφορίες.

Από το πρώτο, ωστόσο, ντοκουμέντο προκύπτει πως υπήρξε και εσωτερική αλληλογραφία για το ζήτημα αυτό μεταξύ κεντρικών και υποκαταστημάτων της «Εθνικής» μετά το 1936, ημερομηνία κατά την οποία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Το έτος 2000 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, η Τράπεζα της Ελλάδος κατόπιν σχετικού αιτήματος ενημερώνει γνωστό εκπαιδευτικό θεσμό, ο οποίος εδρεύει στην Περιφέρεια, για το περιεχόμενο του χαρτοφυλακίου που διαθέτει.

Το όνομα του θεσμού δεν αναφέρεται σε αυτό το κείμενο διότι απλώς δεν υφίσταται προς το παρόν κανέναν λόγος να αποκαλυφθεί. Άλλωστε το ζήτημα δεν επικεντρώνεται στο όνομα του θεσμού αλλά στην απάντηση του τραπεζικού ιδρύματος. Στο χαρτοφυλάκιο αναφέρονατι μετοχές της τραπέζης της Ανατολής.

Η τελευταία αναφορά στον κατάλογο αυτόν αφορά χρεόγραφα της Τράπεζας της Ανατολής. Είναι αξιοπερίεργο ωστόσο πώς εν έτι 2000, δηλαδή 68 χρόνια μετά την απορρόφηση της συγκεκριμένης τράπεζας από την «Εθνική», το τραπεζικό αυτό ίδρυμα αποδέχεται και αναφέρει την ύπαρξη χρεογράφων της Τράπεζας της Ανατολής.

Είναι αξιοπερίεργο διότι η ίδια η «Εθνική» με επίσημη ανακοίνωσή της προ ημερών, ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί για μία σειρά από λόγους οι οποίοι και αναφέρονται στην επίσημη αυτή ανακοίνωση. Ο αφελέστερος λοιπόν των παρατηρητών διερωτάται το γιατί, πολύ πρόσφατα, το έτος 2000, η ίδια ακριβώς τράπεζα, συμπεριλαμβάνει στην ενημέρωση της προς πελάτη της τις μετοχές αυτές οι οποίες (κατά την «Εθνική» πάντα) δεν έχουν την παραμικρή αξία.

Το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ανατολής στην οδό Σοφοκλέους
Το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ανατολής στην οδό Σοφοκλέους
Το δεύτερο συμπέρασμα που εξάγεται από το έγγραφο αυτό είναι πώς αν και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από το 1936, οπότε και κατά την «Εθνική» ολοκληρώθηκε η ειδική εκκαθάριση της συγχώνευσης της Τράπεζας της Ανατολής, και παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις τραπεζικών υπαλλήλων του τραπεζικού αυτού ιδρύματος έναντι πελατών ότι αυτές οι μετοχές έχουν ακυρωθεί (;) τότε πώς είναι δυνατόν στην ως άνω αναφορά να καταγράφονται 320 μετοχές;

Προφανώς η «Εθνική Τράπεζα» οφείλει και σε αυτήν την περίπτωση μία απάντηση και μάλιστα αξιόπιστη. Άλλωστε ακόμη αναμένεται η δημοσιοποίηση εκ μέρους του τραπεζικού ιδρύματος το έγγραφο εκείνο ή το σχετικό ΦΕΚ δια του οποίου θα επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της τραπέζης ότι η ειδική εκκαθάριση της απορρόφησης της Τράπεζας της Ανατολής ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1936.

Θα πρέπει να αναφέρουμε και το γεγονός πως κατατέθηκε και επερώτηση στην Βουλή απο τον Κ. Βελόπουλο σχετικα. Αναλυτικά η επερώτηση
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Τείνει να πάρει διαστάσεις η δημοσιοποίηση του θέματος με τις Μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διαδικτυακού ειδησεογραφικού πρακτορείου www. zougla.gr έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο μία υπόθεση κάποιων μετοχών της μη υφιστάμενης από το 1936 "Τράπεζας της Ανατολής" η οποία όπως είναι φυσικό λόγω της δυσχερούς θέσης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις δημοσιότητας και έντονης φημολογίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως κάτωθι.
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστής ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράστηκε και συγχωνεύθηκε με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τον ισχύοντα νόμο μετά την συγχώνευση επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές ανέλαβαν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση όμως αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίστηκε πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Όμως οι μετοχές αυτές ήταν σε χρυσό και μάλιστα και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής
ήταν και είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

Οι κάτοχοι των μετοχών αυτών ισχυρίζονται πως μετά από επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες διαπίστωσαν πως η αξία σε χρυσό της κάθε μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη, η δε συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Οι δικαιούχοι των μετοχών αυτών μάλιστα ίδρυσαν μία μηκερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης. Η Μ.Κ.Ε. «END» έχει στην κατοχή της ως δωρεά από την οικογένεια Σώρρα η οποία είναι και η κάτοχος των μετοχών, 4 από τις προαναφερθείσες μετοχές τις οποίες ισχυρίζεται πως προτίθεται να δωρίσει στο ελληνικό κράτος ώστε να δοθούν ως εγγύηση στο ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γνωρίζει κάτι σχετικά με την προαναφερθείσα υπόθεση η Εθνική
Τράπεζα της Ελλάδος και ποια είναι τελικά η επίσημη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας;
2. Αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί των κατόχων της συγκεκριμένης μετοχής, τι προτίθεται να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος

Εδώ παραθέτουμε και το βίντεο, απο το κεντρικό δελτίο του alter στο οποίο έγινε αναφορά στο θέμα.



Το "ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ" και η εφαρμογή του...

Δείτε τα όλα... Ειδικά τα 4 πρώτα... Και συνδυάστε το με παλαιότερο άρθρο-http://ballikrateia.blogspot.com/2011/05/blog-post_1339.html








ΠΗΓΗ
http://to-sisaki.blogspot.com/2011/09/blog-post_8202.html?spref=fb

Απάντηση της Εθνικής Τράπεζας για τη μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής»

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» η «Εθνική Τράπεζα» εξέδωσε, αν και καθυστερημένα, ανακοίνωση δια της οποίας απορρίπτει τις αιτιάσεις της οικογενείας Σώρρα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αυτή η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η εκκαθάριση της συγχώνευσης της «Τράπεζας της Ανατολής» ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1936, λεπτομέρεια εξαιρετικά σημαντική η οποία δεν προκύπτει από έγγραφα, τουλάχιστον εκείνα που υφίστανται και είναι δημοσιευμένα. Η «Εθνική» αναφέρει στην συνέχεια πως καθορίστηκε και το αντίτιμο κάθε μιάς εκ των μετοχών.

Στο δια ταύτα πάντως η «Εθνική» υποστηρίζει πώς μετά τις ρυθμίσεις που απορρέουν από τον Νόμο Σβώλου 18/1944, δια των οποίων καθορίζεται και η ισοτιμία της νέας δραχμής έναντι των παλιών πληθωριστικών δραχμών της Κατοχής, η αξία των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» εκμηδενίστηκε.

Η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας επί της ουσίας με την τελευταία αυτή αναφορά της στην αξία της μετοχής επενέρχεται σε όσα ισχυρίζονταν διαχρονικά οι αρμόδιοι της «Εθνικής» όταν κάποιος κάτοχος μετοχός επιχειρούσε να τις ρευστοποιήσει τουλάχιστον από το 1940 έως και σήμερα.

Η ανακοίνωση της «Εθνικής Τράπεζας»

«Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, «ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής», η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:

Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.

Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών».

Στην ανακοίνωση της Εθνικής απαντά η οικογένεια Σώρρα

«Πράγματι, δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης συγχώνευσης, νόμιμα έκτοτε δημοσιευθείσας, συγχωνεύτηκε δια εξαγοράς και απορρόφησης της, η τραπεζική εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.” από την “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ“, πράξη συγχώνευσης η οποία εγκρίθηκε δια της με αριθμό 72186/1932 υπουργικής απόφασης, η οποία νόμιμα δημοσιεύτηκε στο Δελτίο ΑΕ&ΕΠΕ ΦΕΚ αρ. 301/31-12-1932.

Με την σύμβαση συγχώνευσης προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί εδική εκκαθάριση, συνεπεία της μεταβιβάσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” στην “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” (επελθούσης καθολικής διαδοχής), με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς και δη της δίκαιης τιμής αντί της οποίας θα έπρεπε να ρευστοποιηθούν τα καθ΄ έκαστον λοιπά στοιχεία του ενεργητικού της Τράπεζας της Ανατολής, ως ειδικότερα διαδικαστικά προβλέφθηκε με την ανωτέρω πράξη συγχώνευσης.

Η ανωτέρω συγχώνευση διενεργήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 5261/1931 και τον Ν. 2190/1920 ( ως τότε ίσχυε).

Με την σύμβαση συγχώνευσης συμφωνήθηκε ότι το ενεργητικό και παθητικό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ μεταβιβάζεται (μεταβιβάσθηκε) αυτοδίκαια, κατά νόμω και συμβατικά (οπότε επέρχεται λογιστική συγχώνευση) και δη το μεν παθητικό αμέσως στους διάφορους λογαριασμούς του παθητικού αυτής, το δε ενεργητικό, ουχί αμέσως εν τω συνόλω του, εις τους λογαριασμούς του ενεργητικού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, αλλά αναλόγως της προόδου της συντελεσθησόμενης ρευστοποιήσεως, ως προβλέφθηκε και ορίζεται στον όρο ΙV της σύμβασης συγχώνευσης. Ρητά ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ της σχετικής μεταβιβάσεως οι σχετικές με το ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΕΡΙΔΕΣ του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, ρητά προσδιοριζόμενες, ήτοι κεφάλαιο, λογαριασμός εκτιμήσεως κεφαλαίου σε φράγκα σταθεροποιημένα, κεφάλαιο αποθεματικό τακτικό και κεφάλαιο αποθεματικό έκτακτο ως και κάθε έτερο στοιχείο του παθητικού μη αποτελούν υποχρέωση προς τρίτους, “… ΑΤΙΝΑ δεν θέλουσιν εμφανίζεσθαι εν τη περί ο όρος ΙV ειδική εκκαθάρισει, δεδομένου ότι θέλει καταβληθεί τοις μετόχοις τοις τράπεζας της Ανατολής το αντίτιμον των μετοχών υπό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά τα εν τω όρω Vi οριζόμενα…”.

Η καταβολή του τιμήματος εξαγοράς προβλέφθηκε να γίνει μετά την λήξη της ειδικής εκκαθαρίσεως στους κομιστές των μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, καίτοι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έκανε άμεση χρήση όλων των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Απλή συγκριτική επισκόπηση και αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο τραπεζών κατά το έτος 1932 αποδίδει εύγλωττα τα σχετικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον Ν. 2190/1920 και δη τον άρθρο 49 (ως τότε ίσχυε και σε γενικές γραμμές ομοίως ισχύει), προβλέπεται:

1. Οι παρά της συνελεύσεως διοριζόμενοι εκκαθαρισταί οφείλουσιν άμα τη ανάληψη των καθηκόντων αυτών να ενεργήσωσιν απογραφήν της εταιρική περιουσίας και να δημοσιευωσι δια του τύπου και του Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως ισολογισμόν ούτινος υποβάλλεται εις το Υπουργείον Εμπορίου.

2. Την αυτήν υποχρέωσιν υπέχουσιν οι εκκαθαρισταί και κατά την λήξιν της εκκαθαρίσεως.

3. Η γενική συνέλευσις των μετόχων διατηρεί πάντα τα δικαιώματα αυτής κατά τη διάρκεια της εκκαθαρίσεως.

4. Οι λογαριασμοί της εκκαθαρίσεως εγκρίνονται υπό της γενικής συνελεύσεως.

Εκ της μέχρι σήμερα σχετικής έρευνας, αφενός δεν έχει ανευρεθεί δημοσιευμένος ισολογισμός και δη σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), ως ο νόμος ορίζει, σχετικά με την λήξη της εκκαθάρισης, η οποία θα καθόριζε το τίμημα εξαγοράς, αφετέρου δεν έχει ανευρεθεί απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων δια της οποίας έχουν (τάχα) εγκριθεί οι λογαριασμοί (του πέρατος) της εκκαθάρισης.
Επειδή η ΕΤΕ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ισχυρίζεται ότι (τάχα) η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 1936 (κάτι το οποίο δεν μας έχει δηλώσει μέχρι σήμερα σε δύο εξώδικες δηλώσεις – προσκλήσεις μας), δεν μένει παρά να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα:

- την οικεία έκθεση των εκκαθαριστών και τις σχετικές οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθαρίσεως και δη τον ισολογισμό πέρατος της εκκαθάρισης,
- το οικείο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) όπου οφείλει να είναι δημοσιευμένος ο ισολογισμός πέρατος της εκκαθάρισης και
- την οικεία απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων δια της οποίας έχουν (τάχα) εγκριθεί οι λογαριασμοί ( του πέρατος ) της εκκαθάρισης.

Αναφορικά με την αξία των μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ παραπέμπουμε στο ίδιο το κείμενο της σύμβασης συγχώνευσης και στα στοιχεία των ισολογισμών των δύο τραπεζών κατά τον κρίσιμο χρόνο του 1932. Χαρακτηριστικά στο άρθρο ΙΙ της σύμβασης συγχώνευσης ορίζεται: “Οι συμβαλλόμεναι τράπεζαι αναγνωρίζουν το αδύνατον της επί του παρόντος και εν τω προσεχεί μέλλοντι ακριβοδίκαιας εκτιμήσεως της περιουσίας της εξαγοραζομένης τραπέζης της Ανατολής , λόγω των γενικών οικονομικών συνθηκών, επιπλέον δε και των ειδικών τοιούτων της τραπέζης ταύτης, κρίνουσιν ανέφικτον και άδικον τον από τούδε καθορισμόν του τιμήματος εξαγοράς κατ΄ αποκοπήν πάντως δε ασύμφορον ιδία δε δια τους μετόχους της τραπέζης της Ανατολής…”.

Θεωρούμε ότι παρέλκει η νομική ή λογική αξιολόγηση της επίκλησης του Ν. 18/1944, ο οποίος είναι παντελώς άσχετος με την συγκεκριμένη υπόθεση (ως ο καθένας ενδιαφερόμενος μπορεί να αξιολογήσει) και τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν δύναται να επικαλείται βάσιμα η ΕΤΕ, νόμο που αναφέρεται στα “τραπεζογραμμάτια” και το νόμισμα της δραχμής και φυσικά δεν αναφέρεται στα δικαιώματα των μετόχων της τράπεζας ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Η αξίωση του μετόχου για καταβολή της αναλογίας του στο προϊόν της εκκαθάρισης αποτελεί ένα επιμέρους περιουσιακό δικαίωμα, που πηγάζει από την μετοχική σχέση, καθώς ουσιαστικά συνιστά ένα δικαίωμα δανειστή που πηγάζει από την εταιρική σχέση. Η αξίωση αυτή γεννιέται με την μετοχική σχέση και λειτουργεί ως αφηρημένο δικαίωμα προσδοκίας μέχρι την συγκεκριμενοποίησή του (την οποία δεν μας γνωστοποιεί η ΕΤΕ), δηλ. μέχρι να ενεργηθούν νομικά ορθά όλες οι προβλεπόμενες πράξεις εκκαθάρισης.

Τέλος, ζήτημα παραγραφής δεν δύναται ευπρόσωπα να προταθεί, ακριβώς διότι σύμφωνα με τον νόμο, η παραγραφή αρχίζει από το τέλος του έτους εντός του οποίου εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθάρισης, που ως προαναφέρεται, δε υφίσταται τέτοια έγκριση. Εφόσον η ΕΤΕ έχει αντίθετη θέση, δεν μένει παρά να δημοσιοποιήσει τα ανωτέρω ουσιώδη νομικά έγγραφα.

Η παντελώς αόριστη και γενικόλογη τοποθέτηση της ΕΤΕ εκτιμάται ελεύθερα και έκαστος μπορεί να κρίνει ανάλογα.

Αθήνα 21-9-2011

Αρτέμιος Σώρρας».

Zougla.gr

madata.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες