Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Εκτός Ολυμπιακών αγώνων η ελληνορωμαϊκή πάλη!

Εκτός Ολυμπιακών αγώνων η ελληνορωμαϊκή πάλη!Η ΔΟΕ δημοσίευσε τη λίστα με τα 25 αγωνίσματα που πρόκειται να συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, μια λίστα από την οποία απουσιάζει το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης. 


Η πάλη, που μέχρι τώρα βρισκόταν στο πρόγραμμα όλων των αγώνων από την πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα του 1896 μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβάνεται σε μια δεύτερη λίστα με άλλα επτά αθλήματα, ένα εκ των οποίων θα διεκδικήσει μέσω διαγωνισμού την παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

Στη λίστα επιλογής εκτός από την πάλη, η ΔΟΕ τοποθέτησε το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, το καράτε, τα πατίνια με ρόδες, το σκουός, την αναρρίχηση, το θαλάσσιο σκι με μία σανίδα και το κινέζικο γου σου κουν φου. 

Οι διεθνείς ομοσπονδίες των οκτώ αθλημάτων καλούνται να παρουσιάσουν τις θέσεις τους τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη, και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αϊρες θα ανακοινώσει τα επτά αθλήματα που θα μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Το άθλημα που θα κερδίσει τη μάχη επιβίωσης, μαζί με το γκολφ και το ράγκμπι που θα κάνουν πρεμιέρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας, θα συμπληρώσουν τα 28 αθλήματα του ολυμπιακού προγράμματος των Αγώνων του 2020.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΔΟΕ έχει προσπαθήσει να διώξει την ελληνορωμαϊκή πάλη από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το 2002 είχε προσπαθήσει ξανά, με την πρόφαση ότι «δεν παρουσιάζει τηλεοπτικό ενδιαφέρον»! 

Επειδή όμως πλησίαζαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, ο Ζαγκ Ρογκ είχε θεωρήσει άκομψο το κόψιμο του αγωνίσματος.

Αναμένεται η αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης από την Ταϊλάνδη όπου συνεδριάζει το διοικητικό της συμβούλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες