Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ολόκληρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ολόκληρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιοΤέλος στο μέτρο των αποδείξεων από την 1η Ιανουαρίου 2014, ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις με παράλληλη κατάργηση της έκπτωσης 1,5%, αύξηση του φόρου από 10% σε 11% στα ενοίκια έως 12.000 ευρώ με παράλληλη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στα εισοδήματα από ακίνητα 1,5% (για κατοικίες ως 300 τετραγωνικά μέτρα) και 3% (για πάνω από 300 τ.μ.) φέρνει το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο θέτει το νέο πλαίσιο για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης «Βασικοί μας στόχοι είναι η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου.
Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων.
Το Υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν κατά τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η συμβολή των μελών της Επιτροπής για την διαμόρφωση του σχεδίου αποδείχθηκε πολύτιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της σε σύντομο χρονικό διάστημα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες