Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

New Success Story! Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο


Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, μια νησίδα (προτιμώ να τη λέω “νησί” για Εθνικούς λόγους αλλά το πρόβημα δεν αλλάζει, και δυστυχώς κάποιοι “εντεταλμένοι” το εκμεταλλεύτηκαν για να με θίξουν) δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.
Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτή τη νησίδα από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο. Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν!

Στη φωτογραφία φαίνεται η παλαιά Ελληνική ΑΟΖ ABCDE (κόκκινη γραμμή) και η νέα ABCDFG όπως προκύπτει σαν αποτέλεσμα της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης. Η πράσινη γραμμή αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα που αντιστοιχούν  στη Στρογγύλη (6 ναυτικά μίλια).
Με την αλλαγή της χρήσης του νησιού σε “αρχαιολογικό χώρο”, η νήσος Στρογγύλη παύει να είναι προσβάσιμη σε οιονδήποτε.
Παράλληλα παύει να έχει την οικονομική ζωή που είχε μέχρι τώρα από την ελεύθερη διακίνηση πολιτών σε αυτή ή έστω επειδή είχε ή επειδή πιθανόν να έχει ένα φάρο, γιατί άλλαξε η χρήση της. Σημειώστε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μπορεί να έχουν και άλλη χρήση. Αυτό είναι το σημαντικό σημείο της υπόθεσης, η αλλαγή χρήσης που οδηγεί στην αλλαγή πάσας οικονομικής δραστηριότητας που υπήρχε πάνω στο νησί! Η σημασία είναι στις λεπτομέρειες και η αλήθεια πάντα πονάει… “Αυτονόητο” δεν υπάρχει και το “αυτονόητο” παραμένει ένα απο τα όπλα της προπαγάνδας.
Το νησί δεν είναι πλέον κατοικήσιμο. Όσο για το στρατιωτικό άγημα που υπάρχει επάνω του, σε λίγο καιρό αυτό αναγκαστικά θα αποχωρήσει. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή και με γκριζάρισμα περιοχής, κάτι που θυμίζει τα όσα έγιναν στα Ίμια και την εποχή Σημίτη.
Nησί ορίζεται κάθε μόρφωμα της θάλασσας που παραμένει πάνω απο το νερό όταν η επιφάνεια του νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας ανεβαίνει. Η διαφορά μεταξύ νησίδας (μικρού νησιού) και βραχονησίδας είναι ότι η δεύτερη δεν έχει αυτόνομη οικονομική ζωή, δηλαδή δεν συνεισφέρει σε ΑΟΖ.
Σας επισυνάπτω την απόφαση για τη μετατροπή της χρήσης της νησίδας Στρογγύλης  σε αρχαιολογικό χώρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος! Κρατείστε τη για να τη θυμάστε. Προσέξετε τον όρο “νησίδα”, που υπάρχει στο κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:  http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/09/blog-post_5.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες